Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb levendulaszörp

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
13 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Miután eltávolítottuk a levendula szárát, öblítsük le a virágját. Ezután rakjuk egy lábasba a citrom jól megmosott héját és levét, a cukrot, majd öntsük fel a vízzel. Gázon forraljuk addig, amíg szirupos nem lesz.
  2. Amikor a cukor teljesen felolvadt és szirupos lett a főzetünk állaga, elzárjuk alatta a gázt, majd hozzáadjuk a levendulát is. Ezután letakarva minimum egy éjszakát, de akár egy napot is pihenni hagyjuk.
  3. Az alaposan elmosott üvegeket, amibe majd a levendulaszörpöt töltjük, nem árt még a biztonság kedvéért mikróban, vagy mosogatógépben is sterilizálnunk. Ha ezzel megvagyunk, a legalább egy éjszakát pihentetett szirupunkat átszűrjük egy gézlapon, vagy egy apró lyukú szűrőn. Ezután felforraljuk, majd a sterilizált, felforrósított üvegekbe töltjük.
  4. Palackozás után azonnal száraz dunsztba tesszük, míg néhány nap elteltével teljesen kihűl a párnák és plédek között.

Ezek is érdekelhetnek