hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb lepénykenyér: így készül a ropogós, tavaszi focaccia

Ez az isteni tavaszi focaccia egyszerű, nem kell hozzá sok alapanyag, és a tetejét kedvünkre díszíthetjük. Olyan jól néz ki, hogy a társaságban biztosan akad majd valaki, aki elkéri a receptjét. Érdemes kipróbálni!

Tavaszi reggelekre, esetleg vendégvárónak is kiváló és szemet gyönyörködtető finomság. Ha a pizzát szereted, akkor a focacciát is imádni fogod. A két tészta között minimális a különbség, az olaszok lapos kenyere leginkább a mi langallónkra emlékeztet.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg fehér búzaliszt
  • 10 dkg világos rozsliszt
  • 7 g instant élesztő
  • 1 tk só
  • 3,25 dl víz
  • 1 ek olívaolaj + a kenéshez + a tepsihez

A díszítéshez:

  • 3 db piros koktélparadicsom
  • 2 ág bazsalikom
  • 1/4 fej lila hagyma
  • 1/4 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 marék tökmag

A tavaszi focaccia pontos receptjét itt találod>>> 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss