Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb lencseleves

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Lábasban felforrósítjuk az olívaolajat, és megdinszteljük rajta a meghámozott, felaprított hagymát és répát, valamint az átöblített, majd alaposan lecsepegtetett lencsét.
  2. Felöntjük a lencsés keveréket az alaplével, beleforgatjuk a paradicsompürét, továbbá a megmosott, felkockázott paradicsomot, megsózzuk, és felforraljuk. Azután közepes lángon, lefedve főzzük tovább a levest addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. Lehúzzuk a levest a tűzről, pürésítsük botmixerrel, végül mélytányérokba merjük. A kemény habbá vert tejszínnel és a petrezselyem lecsipkedett leveleivel díszítve tálaljuk.

RABLÓHÚS LILA HAGYMÁS LENCSESALÁTÁVAL>>> 

LENCSEFŐZELÉK>>> 

VIRSLIS LENCSESALÁTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss