A körte az egyik legzamatosabb nyár végi gyümölcs, mégis sokszor elhanyagoljuk. Pedig sok ásványi anyagot tartalmaz, például kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, cinket és jódot is. Emelett vitamintartalma is említésre méltó: A-vitamin, C-vitamin, B1- és B2-vitamin és E-vitamin is bőven található benne. Antioxidánsokban gazdag, így fontos szerepe lehet a betegségmegelőzésben, ráadásul jótékonyan hat az emésztésre is. Csökkenti a vércukorszintet, és a vérnyomást is szabályozza.
A körtefogyasztásnak tehát számos előnye van, érdemes rendszeresen beiktatni az étrendünkbe. Alkalmanként egy finom sütemény formájában, amire 7 szuper ötletet is mutatunk. Íme, a receptek!
Körtés-kókuszos kevert süti>>>
Körtés-pudingos pite>>>
HABOS KÖRTÉS KOCKA>>>
MARCIPÁNOS-KÖRTÉS PITE>>>
VÖRÖSBOROS KÖRTÉS-CSOKIS PITE>>>
KÖRTÉS CAMEMBERT TÉSZTABATYUBAN>>>
KÖRTELEKVÁR TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL>>>
Borítókép: Mindmegette