Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb diós kocka

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 45 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 40 dkg kristálycukor
  • 25 dkg darált dióbél
  • 25 dkg liszt (+ a tepsihez)
  • 6 db tojásfehérje
  • A mázhoz:
  • 6 db tojássárgája
  • 18 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztához egy tálban habosra keverjük a puha vajat a kristálycukorral.
  2. Hozzáadjuk a darált diót, és apránként belekeverjük az átszitált lisztet is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és egy spatulával óvatosan a tésztához forgatjuk.
  3. A masszát egy kivajazott, kilisztezett nagyobb tepsibe simítjuk, és megsütjük 35-40 perc alatt.
  4. Közben a mázhoz összekeverjük a tojássárgájákat és a porcukrot. A még forró süteményre simítjuk, és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe. Elzárjuk a lángot, és még 5 percig hagyjuk a süteményt a sütőben, hogy a máz megkeményedjen.
  5. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, és díszítjük vele a mázat. Várjunk, amíg a csokoládé megdermed, majd kockákra vágva tálalhatjuk a süteményt.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze magazin - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss