Így készül az ízletes carbonara spagetti – videón az eredeti recept

default user icon
MME
Az egyik legkrémesebb tésztaétel a carbonara spagetti, aminek az elkészítése roppant egyszerűnek tűnik, de nagyon könnyű elrontani. Mutatjuk az eredeti receptet, és hogy mire figyelj a főzés során, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

A carbonara spagetti eredetéről két izgalmas teória is él a köztudatban, és máig nem dőlt el egyértelműen, melyik a helyes. Sokan a Rómát 1944-ben felszabadító amerikai katonáknak tulajdonítják a receptet, míg mások megingathatatlanuk hiszik, hogy igazi olasz fogásról van szó. Bárkinek is köszönhetjük, egy biztos: a carbonara mennyeien krémes és ízletes tésztaétel, ami sokak kedvence.

Nézd meg videón, hogyan készül a legfinomabb carbonara spagetti

A carbonarához négy alaphozzávaló elengedhetetlen: tojás, parmezán vagy pecorino sajt, jó minőségű bacon és bors. Hogy tovább fokozzuk az ízélményt, fokhagymával, hagymával is megbolondíthatjuk az ételt. Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül, és a tojás teszi krémessé a tésztát. Elkészítésekor arra kell odafigyelnünk, hogy a sajttal elkevert tojás ne kapjon hirtelen nagy hőt, mert nem krémes szósz, hanem rántotta lesz belőle.

 

 

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss