hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legegyszerűbb mézes szelet

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • 50 dkg méz
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 1csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 2 csepp keserűmandula-aroma
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg mogyoróbél
  • 10 dkg kandírozott gyümölcs
  • 2 ek cseresznyepálinka
  • 12,5 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Egy kisebb lábasban megolvasztjuk a mézet a kristály-és a vaníliás cukorral, a felkockázott margarinnal, továbbá a tejjel együtt, majd lehúzzuk a tűzről. Keverőtálba öntjük, és hagyjuk hűlni kb. 1 órát. 
  2. Azután beleforgatjuk a tojásokat, a sót, az őrölt fűszereket, az aromát, a lisztet, a sütőport, a mogyorót (felaprítva) és a kandírozott gyümölcsöket. Hozzáadunk egy evőkanál pálinkát, és robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  3. Csomómentesre keverjük a porcukrot, 1 evőkanál vizet és 1 evőkanál pálinkát. Az így kapott mázt a forró tésztára simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni (kb 1 óra).

5 FURA KARÁCSONYI SZOKÁS A BRIT KIRÁLYI CSALÁDBAN

BRUTÁLISAN MOGYORÓS BEJGLI, AHOGY SZABI, A PÉK KÉSZÍTI 

Ezek is érdekelhetnek

Friss