hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legegyszerűbb cseresznyés piskóta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 200 g vaj
  • 250 g kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 250 g rétesliszt
  • 100 g étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 750 g cseresznye
  • A morzsához:
  • 100 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 80 g rétesliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítése: A tésztához a vajat keverjük habosra, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, a cukrot, az étkezési keményítőt és a sütőport.

Az alapanyagokból kikevert tésztát öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Rakjuk rá a megmosott és kimagozott cseresznyét. A morzsához a vajat keverjük össze a vaníliás és a porcukorral, majd a liszttel.

Szórjuk a tészta tetejére, majd süssük a piskótát 180 fokon kb. 30 percig.

Megjegyzés

Más gyümölccsel, például málnával (mirelit is lehet) vagy barackkal is nagyon finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss