Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legegészségesebb étel, ami beindítja a fogyást

default user icon
MME
A most következő ételek nem csak finomak és szuperegészségesek, de az újévi fogadalmak betartásában, miszerint idén megszabadulunk a fölösleges kilóinktól, igen jó szolgálatot tehetnek! Következzenek a ételek jolly jokerei!

Az alábbi ételeket ne hagyjuk ki étrendünkből, ha diétázunk vagy fogyókúrázunk, hiszen ezek a szuper élelmiszerek azon túl, hogy egészségesek, abban is segítenek, hogy a zsírégetés gyorsabban beinduljon.

1. Mandula

Az olajos magvak,  mint például a mandula, rengeteg zsírt tartalmaznak, de segítik a zsírégetést, emellett tele vannak vitaminokkal, tápanyagokban,  és antioxidánsokban rendkívül gazdagok. Mindezek biztosítják a megfelelő mennyiségű fehérjét és rostot, segítenek a szervezetnek a vércukorszint szabályozásában, illetve elősegítik a fogyást. 2-3 evőkanál vékonyra/apróra szeletelt mandula , a napi rostbevitel 15%-át fedezi, és kellemesen édessé varázsol minden fogást - ráadásul vasban és magnéziumban igen gazdag, így a kiegyensúlyozott mindennapok záloga is egyben! 

2. Mogyoróvaj

Már nálunk is elérhető a nagy amerikai kedvenc, ami közel sem olyan egészségtelen mint sokan gondolják. A mogyoróvaj gazdag zsírban és fehérjében, ezért rendkívül tápláló. Az ideális napi adag két evőkanál. A földimogyoró több fehérjét tartalmaz, mint az olajos magvak többi fajtája – 2 evőkanál 8 grammot. Így könnyebben épül az izom, és kevesebbet eszünk, mert sokáig tart a telítettségérzet.

3. Lencse

A lencsét sokan a szilveszterrel azonosítják. Ám ne csak újévkor együk ezt a zseniális hüvelyest, mert nagyon jó hatással van a szervezetünkre. Egy bögre lencse pont annyi fehérjét tartalmaz, mint három tojás, viszont egy grammnál is kevesebb zsiradékot! Rengeteg rost található benne, amitől elképesztően laktató, és természetesen az anyagcserét is serkenti. Spanyol kutatók bebizonyították, hogy a lencse nem csak a kilók leadásában segít, de a koleszterinszintünkre is jó hatással van. Ha unod a főzeléket, készíthetsz belőle salátát vagy fasírtot vagy levest is!

4. Kígyóuborka

Az uborka rendkívül magas - 95%-os - folyadéktartalma révén vízhajtó és méregtelenítő hatású, így segít a diétában: ha minden nap raksz a salátádban egy-két marokkal, vagy csak úgy, csíkokra vágva ropogtass el egyet uzsonnára. Ha az uborkában lévő minden tápanyagot és rostot magadévá akarsz tenni, akkor legjobb, ha héjastul fogyasztod!

5. Túró

A túró az egyik legmagasabb fehérjetartalmú tejtermékünk - 10 grammjában van kb. 10 gramm protein -, ami tele van ásványi anyaggal és vitaminokkal. Semleges íze, és kedvünk szerint változtatható állaga miatt ezerféleképpen felhasználható. A magas fehérjetartalom mellett a kiugró kalciumtartalom garantálja a hosszan tartó jóllakottságot.

6. kemény tojás

Értékes fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás, ráadásul növeli a jóllakottságérzetet! Természetesen nem a kolbászos rántottáról beszélünk, de a zsiradék nélkül készült tojásos ételeket, mint például a keménytojást érdemes beilleszteni a fogyókúrás étrendbem de kipróbálhatod a kőkemény de hatásos tojásdiétát is!

7. zab

Egy tál zabkása sokkal többre képes, mint valaha is gondolnád! A zabban található élelmi rostok elősegítik a megfelelő bélműködést. Egészséges napindító fogásként próbáld ki a zabkását egy kevés lenmaggal, friss gyümölcsökkel és – ha nem vagy érzékeny rájuk – valamilyen tejtermékkel.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss