Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fényes a konyhád? Elől hagyod a gyümölcsöt? 3 tény, amitől hizlal a konyhád!

default user icon
MME
Diétázol, de hiába? Meglehet, hogy túl vagy minden praktikán, mégsem tudod leadni azt a pár kilót? Arra biztosan nem gondoltál még, hogy esetleg a konyhád hizlaló. A berendezés, az elől hagyott élelmiszerek is befolyásolják az étvágyadat!

A pszichológusok szerint könnyebb megváltoztatni a környezetünket, mint az étkezési szokásainkat. Néhány apró trükkel megelőzhetők a hétköznapi „bűnbeesések”, így akár a felesleges kilóktól is megszabadulhatunk.

Gwyneth Paltrow diétás trükkjéről itt olvashatsz >>> 

1. A mikrohullámú sütő az oka?

A melegítéshez használt műanyag dobozok egy része még mindig tartalmaz biszfenol–A-t (BPA). Ezekből melegítés, forró folyadék, mikrohullámok, UV-sugárzás hatására nagyobb mennyiségben szabadulhat fel polikarbonát-alapú vegyi anyag, és bejuthat a benne tartott ételbe. A vegyület komoly hatással van a hormonháztartásra, egyes kutatások szerint elhízáshoz és cukorbetegséghez vezethet.

7 egyszerű zöldség, ami segít a diétában >>> 

2. Mennyire befolyásolja a fény az evést?

Minél világosabb az étkező – akár egy nagy ablak, akár a lámpák miatt –, annál szívesebben eszünk egészséges fogásokat, például salátát, gyümölcsöt, viszont kevesebb alkoholt fogyasztunk. A félhomályban, bármennyire romantikus is a gyertyafény, hajlamosak vagyunk jóval többet enni, és szívesebben nyúlunk az édesség után.

3. A méret a lényeg?

Igen! Tanulmányok bizonyítják, hogy minél nagyobb a tányér, annál inkább megpakoljuk, függetlenül attól, mennyire vagyunk éhesek. Viszont a nagyon kis tányér sem megoldás, mert akkor meg hajlamosak vagyunk repetázni... Jó tudni, hogy több fogy az ételből, ha ugyanolyan színű, mint a tányér, amire szedjük, mivel így nehezebb megbecsülni a helyes mennyiséget. A szakértők szerint a 22 cm átmérőjű tányér az ideális étkezéshez.

Hogyan segít a fogyásban a 14-es szám? Itt megtudhatod >>> 

Test & Lélek

Ha szeretnéd „alakbarát” módon berendezni a konyhádat, további tippeket találsz a Test & Lélek magazin legújabb számában, melyben többek között interjút olvashatsz a jógarajongó Szekeres Adrien énekesnővel, megtudhatod, miként előzhető meg a cukorbetegség, valamint azzal is foglalkozik a magazin, hogy min múlik, szeretjük-e a testünket.

Dietetikusunk írásait itt olvashatod el >>> 

Diétás témában itt olvass tovább >>> 

Ezek is érdekelhetnek