Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A klasszikus Rákóczi túrós

default user icon
MME
75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg magozott sárgabarack
  • 1 db citrom
  • 1 kg túró
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • A tetejére:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A hozzávalókat tálba téve gyors mozdulatokkal összeállatjuk a tésztát. Gyúrni nem szabad, csak addig dolgozzuk vele, hogy éppen összeálljon. Ekkor folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük fél órára.
  2. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk. Világosbarnára sütjük, 8-10 perc alatt, 190 fokos sütőben, majd kivesszük.
  3. A töltelékhez a sárgabarackot apró kockákra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Összedolgozzuk ezeket és a többi hozzávalót.
  4. A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a tölteléket. Visszatesszük a 180 fokos sütőbe, és 35-40 perc alatt világosbarnára sütjük.
  5. A díszítéshez a tojásfehérjét felverjük a porcukorral. Habzsákba kanalazzuk, és felváltva berácsozzuk a süti tetejét ezzel és lekvárral. Visszatesszük a sütőbe, és 10 perc alatt világosbarnára sütjük a habréteget is. 

RÁKÓCZI TÚRÓS - AZ EREDETI RECEPT! 

RÁKÓCZI TÚRÓS PALACSINTATORTA 

RÁKÓCZI TÚRÓS POHÁRKRÉM - DIÉTÁS RECEPT! 

Megjegyzés

Csak akkor szeleteljük fel a süteményt, ha már teljesen kihűlt. Így a habréteget is könnyű lesz szépen átvágni.

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek