Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A jó idővel megérkezett a barbecue szezon is

Végre kiszabadulhatunk a kertbe vagy a teraszra, és indulhat a sütögetés a barátokkal! Grillezés nélkül nincs nyári buli, nem véletlenül terjedt el itthon is a BBQ műfaja.

Fogyókúrázók, masszív húsevők, vegetáriánusok mind találnak maguknak megfelelő ételeket, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetők, és nem kell hozzá semmi, csak némi tűz meg egy grillsütő. Talán ebben rejlik a grillezés sikere: könnyű, gyors sikerélményt adó, finom ételeket lehet összeütni, csak némi türelemre van szükség.

Az ALDI is aktívan készül a szezonra, ezért az élelmiszerek mellett számos eszközt kínál a BBQ tökéletessé tételéhez: a faszéntől a grilleszközökig, a pizzakőtől a steakkésig számos termék megtalálható lesz az áruház kínálatában, ami a tökéletes grillélményhez szükséges. 

A húsfélék közül a hagyományosnak számító, előre pácolt sertéskaraj és tarja mellett müncheni fehér és nürnbergi kolbászt kínál az ALDI. Aki újat próbálna, az válassza a krakkói vagy fűszeres grillkolbászt, illetve csökkentett zsírtartalmú változatban a nürnbergit. Aki kerüli a vörös húsokat, az választhat marinádozott csirkefelsőcomb- vagy mellfilét, csirkeszárnyat vagy saslikot, illetve kellemesen lágy halloumi sajtot, aki pedig az amerikai ízvilágot próbálná ki, annak bátran ajánljuk a grillburgert chilis lapkasajttal és majonézzel.

Ha tartózkodna a hústól, nem kell csak salátát ropogtatnia, hiszen többfajta sajtot, valamint sajtkészítményt lehet a rácsra tenni, és az ALDI-nál kapható camembert, halloumi, gouda mellé a zöldségosztályról azonnal beszerezhető a cukkini, a padlizsán vagy akár a sárgarépa, mely fűszeres olajjal még a húsevők számára is igazi élvezetet nyújt. A dán fehérsajtból különleges salátát készíthet pillanatok alatt, mellé pedig a látványpékségből többféle bagettet, teljes kiőrlésű kenyeret vagy pitát választhat a grillhúsokhoz.

A húsokhoz jól passzolnak a szószok: az ALDI most különleges mustárokkal (sörös, hagymás, grill), chilis és édeschilis, valamint BBQ szószokkal és csökkentett zsírtartalmú majonézzel, illetve cukormentes prémium ketchuppal készül a nyárra. Az ajvárt pedig mindenkinek meg kell kóstolnia, aki szereti az izgalmas ízkombinációkat, akár hamburgerbe téve, akár grillkolbászhoz is jó választás, vagy ha az autentikus ízeket keresi, akkor készítsen hozzá csevapcsicsát.

GRILLEZZ MESTERFOKON! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss