Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A húsvéti ünnepi asztal dísze: omlós túrós kuglóf

A kalács mellett a kuglóf az egyik legkedveltebb húsvéti sütemény. A kuglófban az a legjobb, hogy egyszerű kevert tésztából is elkészíthető, és nagyon sokféleképpen variálható. Ezúttal egy túrós finomságot mutatunk nektek.

Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg Rama vajas íz margarin
1 csipet só
16 dkg kristálycukor
2 db tojás
12 g sütőpor
25 dkg liszt
porcukor

Elkészítés:

A túrót egy tálba öntjük, hozzáadjuk a megolvasztott margarint, a sót, a cukrot, a tojást és a sütőporral elkevert lisztet és alaposan összekeverjük. Egy kuglóf formát margarinnal kikenünk, beleöntjük a masszát. A kuglófot 170 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Ha megsült kifordítjuk a formából és porcukorral meghintjük.

KRÉMES VENDÉGVÁRÓ FINOMSÁG - A LEGFINOMABB CITROMPITE >>> 

30 PERCES OMLÓS SAJTOS RÚD, AMIT MINDEN VENDÉG IMÁD >>> 

EPRES MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI>>> 

KRÉMES SÜTEMÉNYEK ÉS VENDÉGVÁRÓK HÚSVÉTRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek