Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A híres pizzaséf állítja: sokan rosszul eszik a pizzát – te is közéjük tartozol?

default user icon
MME
Ezt az az elismert pizzaséf állítja, akinek pizzáját Európa legjobbjának választották. Igaz, a World 50 Top Pizza Awardson olasz éttermek nem indultak, mert őket külön díjazzák, így a megmérettetésen némi hendikeppel indul a többi nevező. Ennek ellenére nem vitathatjuk, hogy Michele Pascarella pizzériája, a Napoli on the Road tényleg megérdemli az elismerést, így ha a kritika tőlük érkezik, akkor elfogadjuk. Na, de nézzük, milyen hibákat ejtünk, ha pizzaevésre, illetve annak elkészítésre kerül a sor.

A World 50 Top Pizza Awards, amit többen is a pizzériák Michelin-díjának neveznek, évente osztja ki a világ legjobb pizzájának és pizzaséfjének járó elismerést. A döntés egyébként a kritikusok titkos étteremlátogatásai során szerzett tapasztalati, pontozásai alapján születik.

A Londonban élő Michele Pascarella, a Napoli on the Road alapítója is bezsebelhette már ezt a díjat, akinek vendéglátóegysége egy food truckből nőtte ki magát. Michele más egyéb szakmai díjjal is büszkélkedhet, így ha ő azt állítja, hogy ez a helyes pizzaevés módja, akkor elhisszük neki.

- Gyakran előfordul, hogy már a készítés fázisában elrontják a pizzát. Nem egyszer találkoztam azzal a hibával, hogy túl sok feltétet pakolnak rá, ebből kifolyólag az alap elnehezül, a tészta élvezhetősége pedig lényegesen romlik. A másik szembetűnő gond, hogy sokan nem kézzel, hanem késel és villával igyekeznek elfogyasztani ezt az olasz eredetű ételt - írja a The Sun.

Arról is beszélt, hogy az italpárosítással is gyakran mellényúlunk, ám azt, hogy mi illik a legjobban a pizza mellé, nem fejtette ki. Azonban ha az olaszok véleményére vagyunk kíváncsiak, akkor egy kis kutatás után kiderül, hogy ők bizony ásványvizet, savanyú limonádét és sört kortyolgatnak pizzájuk mellé, ugyanis ezek a frissítők segítenek a tészta ízének kihangsúlyozásában, továbbá a sör megteremti a tészta sós és a feltétek édes ízei közti egyensúlyt.

Korábban Gianni Annoni is megosztotta véleményét a pizzaevésről a Dining Guide-nak adott interjújában. Mint mondja, az alábbi hat pontra érdemes odafigyelni, ha úgy szeretnénk enni, mint az olaszok.

  • Mindenkinek fejenként egy pizza jár. Nem negyed, nem fél és nem kettő.
  • Mellé klasszikusan sör vagy szénsavas víz dukál.
  • A maradék pizzát otthagyjuk, soha nem visszük haza.
  • A tetejére ne kérjünk reszelt parmezánt.
  • Csípős peperoncino (chili) olajat vagy pelyheket viszont nagyon is érdemes!
  • Ebédkor, ha már nagyon éhesek vagyunk, megehetünk állva is egy pizzaszeletet egy pizzabárban. De akkor is igaz, hogy “pizzát enni egyedül olyan szomorú”.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss