Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A hamburger, ami után soha többé nem mész gyorsétterembe!

default user icon
MME
A Mindmegette messze legfinnyásabb szerkesztője vagyok. A hamburgerek pedig a gyengéim. Imádom a klasszikus megoldásokat éppúgy, mint a különleges variációkat.

Madridban két órán át keresgéltem a világhírű séf, Ferran Adriá Fast Good nevű gyorséttermét, hogy megkóstolhassam azt a hamburgert, amelyet a katalán szakács nyolc hónapon át kísérletezett ki és amely a háromcsillagos El Bulli étterméből indult hódoító útjára. A pár évvel ezelőtti ízélményt tegnap este letaszította nálam a trónról egy hamburger, amelyet a budapesti Kőleves Kertben ettünk. 



csúcsélmény!

60 napig érlelt Angus marhahús már önmagában garancia lehetne a sikerre, de Adam hamburgerét más is különlegessé teszi. A majonéz, kechup és a mustár nem kapott helyett ebben a szendvicsben, a séf ehelyett sajtos paprikakrémmel tette krémesebbé az összhatást. A hagyma sült verzióban bújt el a hús mellett úgy, hogy emelte annak ízét. 
Ismered az érzést, amikor beleharapsz egy (rossz fajta) hamburgerbe, és először a nagy adag mustárral találkozol? Adam Rawson hamburgerénél ilyesmiről nincs szó: az arányokat olyan ügyesen dolgozták ki, hogy egyik összetevő íze sem dominált. A lényeg az összhatás, ami felejthetetlen!

Fontos a zsömle!

Szólnunk kell még a zsömléről is: utálom, ha a hamburgert cibbatában, vagy olcsó közértben kapható édes zsömlében kínálják. Annyira ritka, amikor a hagyományos hamburgerzsömlében tálalják a húst, mint a Kőleves Kertben lévő Street Food fesztiválon: ez a zsömle nem édes, minőségi darab, amely enyhén megpirulva úgy öleli át a húspogácsát, hogy két kézzel gond nélkül meg tudod enni. Tehát, amikor beleharapsz, nem esik szét a szendvicsed, kicsi odafigyeléssel, akár estélyiben megehetnéd. De nem szaporítjuk tovább a szót, beszéljenek inkább a képek, amiket mindenféle bevilágosítást és stylist közreműködése nélkül készítettünk. 

Kóstold meg te is Augusztus 4-6 között a budapesti Kőleves Kertben, a Globalist Konyha Street Food fesztiválján! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss