Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A grillpartik pótolhatatlan kencéje: házi ajvár, a paprikák kaviárja

Akik egyszer már kóstolták az ajvárt, azok konyhájában biztosan állandó helye van ennek a különleges finomságnak. A grillezett húsok nélkülözhetetlen kísérője, de a legnagyobb szerb paprikakrém-rajongók akár magában, vagy pirítósra kenve is szívesen fogyasztják. Ha nekilátsz otthon az elkészítésének, akkor két dologra lesz szükséged: friss hozzávalókra, és egy szuper receptre. Az utóbbit mi biztosítjuk.

Kevesen tudják, de az ajvár elnevezése a török havyar szóból ered, ami annyit jelent, hogy sózott kaviár. Grillezett húsok mellé szinte kötelező, de mártogatósnak, vagy kenyérre, esetleg pirítósra kenve is zseniális. Igaz, elkészítése egy picit időigényes, de az íze bőven kárpótol azért az egy óráért, amit ráfordítasz. A szerb konyha ikonikus finomsága egyébként szépen lassan a magyar háztartásokban is természetessé válik. Szóval nem árt, ha neked is van egy tuti recepted! Mutatjuk a szerintünk legjobbat.

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán, kb. 30 dkg
  • 5 db kápia paprika, kb. 40-50 dkg
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db citrom vagy 2 tk. balzsamecet
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

Opcionális:

  • paradicsom
  • zöldfűszer
  • chili

A HÁZI AJVÁR PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss