Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű, gyors, szezonális fogások - luxuskivitelben! Új sztárséf Globalista Konyhánál

A Globalista Konyha soron következő meghívottja Gill Meller, a River Cottage csoport népszerű főszakácsa, aki 2016. október 11-12-én este főz Budapesten, a Leroy Bistroban, MOM Parkban.

Gill Meller séf, szakácskönyv szerző, food stylist és a River Cottage főzőiskola népszerű oktatója. Egy kis halászfaluban él, Dorsetben. Konyhaművészete a csodálatos, környékbeli táj visszatükröződése. Az inspirációt a környezet, a helyi termelők, a helyben termesztett csodálatos gyümölcsök, zöldségek vagy éppen az aznapi halfogás ihleti - ételei egyszerűek, nem hivalkodóak és fantasztikusan ízletesek.

Gill Meller 11 éve a River Cottage  csoport tagja. Hugh Fearnley-Whittingstall-al szorosan együttműködve oroszlánrésze része van a farm fejlesztésében, beleértve az etikus gazdálkodás jegyében kialakított fő elvek kidolgozását.

A Channel 4-on Hugh műsoraiban szinte minden alkalommal feltűnik. Rövid videókat készít a River Cottage food tube csatornájára, és fontos szerepe van a szakácskönyvek írásában is. Rendszeres résztvevője fesztiváloknak, food show-knak az Egyesült Királyságban és külföldön is. Emellett a River Cottage Cooking School kiváló tanára.

Gill saját River Cottage kézikönyve, Pigs and Pork címmel, 2015 tavaszán jelent meg; második könyve, Gather címmel, szeptember közepén kerül a boltokba. Saját rovata van a Dorset Magazine-ban, a Country Living Magazine-ban, publikált a Delicious, Time Out, The Guardian kiadványokban.

A River Cottage főhadiszállás otthona a Park farm, ahol maguk termesztik organikus alapanyagaikat. Aki szeret főzni és jó ételeket enni, annak érdemes ellátogatnia ide. Arra tanítják és inspirálják a vendégeket, hogy úgy termesszék, vásárolják és főzzék az ételt, hogy az pozitív hatással legyenn saját életükre és közelebb hozza őket a természetes, fenntartható és etikus beszerzési forrásokhoz.

Gill Meller büszke arra, hogy itt dolgozhat, hiszen filozófiája tökéletesen megegyezik a River Cottage eszmeiségével. Egyszerű, szezonális ételek, az alapanyagok természetes tulajdonságainak maximális kihasználása – mindez hozzásegítette ahhoz, hogy definiálni tudja saját főzési stílusát: egyszerű és sok esetben gyors, általában 3-4 alapanyagból, összhangban, harmóniában, megalkuvás nélkül.

MENÜ

Nyúl
Csicsóka, sonka, hajdina
Tarisznyarák leves
Füstölt liba, zeller, alma
Joghurt sorbet, szilva, omlós tészta, mák
Petit fours

A vacsorához a Bortársaság kiváló pezsgőit kóstolhatják.

További információ, interjúlehetőség: Balázsy Panna 06 30 203 6111
Globalista Konyha 
www.facebook.com 
2016. október 11-12, 19:00 óra - Leroy Bistro, MOM Park

Ezek is érdekelhetnek

Friss