Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogyan fogyjon le, aki a házias ízeket, a magyaros konyhát szereti? A dietetikus válaszol!

Mi van akkor, ha életünk párja - vagy akár mi magunk - szeretne megszabadulni némi súlyfeleslegtől, ám a nehéz, magyaros ételeken, a zsírokban bővelkedő fogásokon kívül mást nem igen szeret? Somogyi-Kovács Anita, dietetikus házigazdánk válaszol.

A párom kisebb súlyfelesleggel küszködik. Szeretnék neki segíteni azzal, hogy egészségesebben és zsírszegényebben főzök, de sajnos nagyon szereti a nehéz fogásokat, a kövér húsokat. Mit főzzek neki, hogy ne menjen el az evéstől a kedve?



Ez aztán a szép feladat! Először is tudatosítsd a párodban, mennyire fontos számodra, és, hogy aggódsz az egészségéért, ezért szeretnéd, ha változtatna az étkezésén.

Ugyanakkor nyugtasd meg, hogy nem akarsz salátaevő nyuszit csinálni belőle! Kezdd azzal, hogy pár napra előre közösen megtervezitek az étlapot.

Kerüljenek rá zöldségalapú levesek (pl. gulyás, de vagy a tészta, vagy a burgonya maradjon ki belőle, helyette több zöldség legyen benne) és főzelékek (inkább habarással, mint rántással).

A húsokat viszont (még ha zsírosabb fajtájúak is) natúr módon, zsiradék nélkül készítsd el. Ehhez egy teflonedény is szükséges.

Emellett vacsora után érdemes lenne rendszeresen sétálnotok, kerékpároznotok, hiszen a romantika sosem árt! Sok sikert kívánok az elhatározáshoz!

Dietetikusunk további cikkeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss