Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A diétázók kedvence: sütőben sült cukkini canelloni spenótos ricottával

Ha az ember diétázik, extrán ki van éhezve az ízekre, és ettől bizony (jó esetben) meglehetősen kreatívvá válik. Velem sincs ez másként, hiszen amikor nem vagyok jóllakva, megállás nélkül recepteken töröm a fejem, sőt, ilyenkor képes vagyok erről álmodni, ezért néha sikerül is összehoznom valamit, ami finom, mégis belefér a szigorú étrendembe.

Ez a kellemesen paradicsomos-sajtos, olasz ihletésű étel gluténmentes, és alacsony szénhidrát tartalma mellett rettentően finom, így még azok is imádni fogják, akik nem fogyóznak.

Ha nincs kedved a paradicsomszósszal pepecselni, ehhez a recepthez használhatsz kész, üveges változatot is. A sózás munkafázisát ugyan a legtöbb hasonló receptben nem fogod megtalálni, de próbáld meg nem kihagyni, a cukkini ugyanis sok vizet ereszt sütés közben, és eláztathatja a paradicsomszószt.

Hozzávalók (4 fő részére):

3 db saláta cukkini
1 csomag fagyasztott, passzírozott spenót
250 g ricotta
50 g reszelt parmezán
1 db tojás
1/3 db citrom reszelt héja

bors
150 g reszelt pizza mozarella

A paradicsomszószhoz:
1 db 450 g-os darabolt konzerv paradicsom
1 db kicsi sűrített paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom

bors
olívaolaj

Elkészítése:

1. Egy krumplihámozó vagy uborkagyalu segítségével vágj a cukkinikből hosszanti irányban 2 mm vastag, minél szélesebb csíkokat. Sózd le és tedd szűrőben egy tál fölé, hogy kicsepeghessen.

2. Készítsd el a tölteléket. Keverd össze a ricottát a felolvasztott spenóttal, és a reszelt parmezánnal. Sózd, borsozd, és kóstold meg. (Parmezánt mindig rakhatsz bele még!) Ha elég fűszeres, keverd bele a tojást is.

3. Ha nem kész paradicsomszószt használsz (Inkább ne azt használj!), készítsd el a mártást. Vágd a lehető legvékonyabb karikákra a fokhagymát, majd egy vastag fenekű lábasban, 1-2 ek olívaolajon párold üvegesre.

4. Dobd rá a paradicsom konzervet, és főzd 5-10 percig, míg besűrűsödik kissé.

5. Add hozzá a sűrített paradicsomot, sózd, borsozd és forrald össze. Húzd le a tűzről és keverj bele egy marék rusztikusan összetépkedett bazsalikomot.

6. Reszeld le a mozarellát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra.

7. Fektess le a munkalapra 2 cukkini csíkot úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Tegyél az egyik végébe 1 evőkanál tölteléket, tekerd fel és tedd tepsibe. Tégy így az összes cukkinivel és töltelékkel, míg el nem fogy és a tepsi meg nem telik.

8. Öntsd a töltött cukkinire a paradicsomszószt, majd szórd meg a reszelt mozarellával.

9. Told a sütőbe és süsd kb. 20 perc alatt aranybarnára. Tálald azonnal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss