hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 érdekes részlet, amit nem vettél észre A Bridgerton családban

default user icon
MME
Ha te is odavagy a Netflix elképesztően népszerű sorozatáért, A Bridgerton családért, nézd meg összeállításunkat, melyben jó néhány rejtett utalást és részletet fedünk fel.

Sorra készülnek a Netflix saját gyártású sikersorozatai, míg tavaly ősszel A vezércsel című minisorozat döntött nézettségi rekordot, most új sorozat rabolta el a nézők szívét. A karácsonykor bemutatott A Bridgerton család nézettsége minden eddigi csúcsot megdöntött, és még a várakozásokat is felülmúlta, ugyanis az első hónapban 82 millióan látták.

A Julia Quinn romantikus regényeiből készült sorozat 83 országban volt listavezető, köztük Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Brazíliában, és Japán kivételével minden országban bekerült a legnézettebb tíz műsor közé a Netflixen. A rajongók éppen ezért árgus szemmel vizslatják a részeket, hátha új részletekre, utalásokra, húsvéti tojásokra bukkannak. Szerencsére akadnak is szép számmal, mutatunk néhányat.

A visszatérő méh kikacsintás Julia Quinn regényeire

A sorozat elején és a végén is megjelenik a Bridgerton család ajtajánál egy döngicsélő méh. Bár sorozatban nem árulták el, miért, a rovar mégis hatalmas jelentőséggel bír. A széria alapjául szolgáló Julia Quinn regényben ugyanis kiderül, hogy a Bridgerton család feje, a néhai vikomt, Edmund Bridgerton méhcsípés áldozata lett.

Modern pop klasszikus zenei köntösben

Bár a grandiózus bálok mindegyikén hárfások és vonós négyesek játszanak a londoni elitnek, a sorozat készítő modern popzenét csempésztek a 1813-ban játszódó sorozatba. Klasszikus zenének álcázva ugyanis felcsendül Ariana Grande: Thank U, Next, Taylor Swift: Wildest Dreams, a Maroon 5: Girls Like You, Shawn Mendes: In My Blood, Billie Eilish: Bad Guy és Celeste: Strange című dala is.

Daphne sebei a fűzőtől

 Az 1800-as években természetes volt, hogy minden hölgy fűzőt visel. Bár egyik karakter sem panaszkodik a kényelmetlen viselet miatt, a test formálásával járó küzdelmeikkel már az első részben találkozunk, amikor Prudence Featherington szobalányát a család matriarchája arra utasítja, húzza szorosabbra lánya fűzőjét. Kap így levegőt, mama? - kérdezi anyját Penelope Featherington, aki csak legyint rá. Prudence fűzője viszont annyira szoros lett, hogy élete egyik kiemelkedően fontos pillanatában, amikor bemutatták a királynőnek, elájult. Daphne a szezon ékköve, ő soha nem mutatta ki fájdalmát, ám az egyik jelenetben egy pillanatra látszanak a hátán a zúzódások és vágások, melyet a szoros fűző okozott.


Mindegyik nemesi családnak megvannak a saját színei

Szembetűnő, hogy minden családnak a szériában megvannak a saját színei. A Bridgertonok a világos és pasztell színeket, azon belül a kéket, a zöldet és a halvány rózsaszínt preferálják, míg a Featheringtonok mindig élénk színekben, narancsban, sárgában pompáznak és szeretik a mintás és feltűnő darabokat. A Hastings család színei az arany és a vörös, melyeket többször is láthatunk az első évad férfi főszereplőjén, Simonon.

Amikor Simon és Daphne eljegyzik egymást, új, közös színt kezdenek viselni

A színeknek a folytatásban is nagy jelentősége van, ugyanis, amikor Daphne és Simon eljegyzik egymást, családjaik elkezdik viselni a lilát, mint egy közös színt, amely a két család egyedülésére utal. Lady Danbury, Violet Bridgerton és Daphne is a lila valamely árnyalatában jelenik meg a bejelentését követően, jelezvén, összeolvad a családjaikra jellemző kék és vörös szín.

A rajongók kiszúrták a bakit

A bakikra vadászó rajongók azonnal kiszúrták az oda nem illő sárga terelővonalat az első részben, amikor a londoni elit tagjai a Buckingham palotába igyekeznek, hogy bemutassák a fiatalokat Charlotte királynőnek. A sorozat 1813-ban játszódik, a felfestett sárga terelővonalak azonban az 1950-es években jelentek csak meg Londonban.

A készítők a legapróbb részletekre is ügyeltek

Kiszúrtad, hogy a készítők még arra is figyeltek, hogy a Buckingham palota falán olyan portrék lógjanak, melyek a Charlotte királynőt és III. György királyt megformáló színészekről, Golda Rosheuvelről és James Fleetről készültek? Amikor Violet Bridgertont teára invitálja a királynő, elhalad a képek mellett, nézd csak.

Madam Delacroix francia akcentusa eltűnik, majd visszatér

Madame Genevieve Delacroix divatszalonja többek között azért is olyan népszerű a londoni elit körében, mert a tulajdonos a divat fellegvárából, Franciaországból érkezett. Legalábbis így tudja mindenki. Az őt megformáló Kathryn Drysdale kiválóan érzékelteti, hogy a nő egy imposztor, ugyanis a magasrangú hölgyekkel erős francia akcentussal társalog, míg az akcentus eltűnik, amikor a hozzá közel álló barátokkal, Sienával és Benedicttel beszélget. A csalást a hatodik részben Marina Thompson le is leplezi, akinek az édesanyja francia volt.

Benedict gallérjára egy méhet hímeztek

A szemfülesek még egy utalást találhatnak a sorozatban a méhek jelenlétének fontosságára. A hetedik epizódban Benedict Bridgerton egy olyan ingben jelenik meg egy társasági eseményen, melynek galérjára egy méhet hímeztek. Ez a szimbólum is a Quinn könyvében szereplő méhcsípésre utal, melynek következtében a Bridgerton család elveszítette a családfőt.

Olvasd el ezeket is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss