Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A belga, a svájci vagy az osztrák? A legfinomabb csoki nyomában

default user icon
MME
Európa számos olyan várossal büszkélkedhet, melynek mindennapi vérkeringéséhez a csokoládé szervesen hozzátartozik. Következzen most ebből egy kis kóstoló!
Salzburg

Mozart-csokoládéban itt nincs hiány! Az ellenállhatatlan macipángolyó kikísérletezése a híres helyi cukrász, Paul Fürst nevéhez fűződik. A Fürst cukrászat azóta is az eredeti Mozartkugeln forgalmazója (ezüst-kék celofánban), ám a város más híres változattal, pl. a Mirabell által készített, igen népszerű golyóval és tallérral is büszkélkedhet (piros-arany csomagolás).

Salzburgban található Ausztria legrégebbi kávéháza, a Café Tomaselli, ahol érdemes egy csésze melanzs és egy szelet Mozart-torta társaságában elmélázni.

Top látnivalók: Mozart szülő-, valamint lakóháza, Hohensalzburg vára, a Salzburgi Modern Művészetek Múzeuma.

Brüsszel

A minőségi kakaóból előállított belga csoki méltán világhírű. A csokoládékészítők, azaz a chocolatier-k féltve őrzik receptjeiket, kezük alól pedig ellenállhatatlan remekművek kerülnek ki. Az ember Brüsszelben lépten-nyomon csokimanufaktúrákba botlik, de a minőségnek, persze, ára van...

Szervezd belga kiruccanásod a csoki köré! A brüsszeli Kakaó és Csokoládé Múzeum mellett országszerte híres csokiboltok (pl. Neuhaus, Godiva, Marcolini) és szervezett csokitúrák várják a látogatókat. Érdeklődj a helyi turistairodákban!

Tudtad, hogy az első pralinékat ifj. Jean Neuhaus készítette 1912-ben, akkor teljesen egyedinek számító technológiával? A nagy múltú cég a mai napig jelen van a csokoládéiparban.

Bern, Zürich, Lausanne

Svájc, talán túlzás nélkül állítható, a csokiimádók Mekkája. A legkisebb településen is találsz legalább egy csokiboltot, ahol kedvedre szemezgethetsz a különféle kézműves finomságokból! A nagyvárosok édességboltjaiban pedig szinte elvész az ember a csokiszökőkutak, bonbonok és táblás csemegék között...

A helyiek nagy szakértői a minőségicsoki-fogyasztásnak. Az ország ad otthon olyan nagy múltú, a piacon ma is jelentős szerepet betöltő vállalatoknak, mint Lindt & Sprüngli cégcsoport vagy a Teuscher.

Az első svájci csokoládégyárat François-Louis Cailler alapította a XIX. század elején. Ez még ma is működik, s méltán az egyik leghíresebb az országban.

Mit árul el rólad a kedvenc csokid? >>>

Házi Nutella pofonegyszerűen és olcsón - videó >>>

Chips, fagyi vagy csoki - mit árul el rólad a kedvenc nassolnivalód? >>>

Házi Baileys, Martini és csokilikőr - pofonegyszerű receptek >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss