Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A barbecue életérzés

Sziasztok! Visszajöttem az Egyesült Államokból, mondhatom, csodás út volt. Az élményeimről részletesen beszámolok a filmsorozatban, amely a Jamie’s American Road Trip címet viseli. Most az utómunkálatok folynak, ehhez készítünk egy rövid bevezetőt, már itt, Londonban.

A rendező rám aggatott mindenféle jelmezt, a 30 fokban nem volt könnyű viselet ez az indián bőrcucc, de amint megláttam magam benne a tükörben, le kellett állítani a forgatást, annyit röhögtem.

Amerikában és Ausztráliában a barbecue, azaz a kerti sütögetés a helyi élet szerves része, valószínűleg a pionírok életformájára emlékezteti őket.

A tűzgyújtás és grillezés mindig a férfiak feladata, az asszonyok a húsokhoz kínált salátát készítik el. A mai receptet is amerikai utamon lestem el.

 

Grillezett bárányborda

Hozzávalók 4 személyre:
8 bárányborda (csonttal együtt)
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál Jamie Oliver kakukkfű, citrom és babér fűszerkeverék
1 teáskanál citromlé
1/2 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál só
1 friss rozmaringág
2 evőkanál olívaolaj

A megtisztított fokhagymát összezúzzuk és tálba tesszük. A rozmaringágról lehúzzuk a leveleket, és apróra vágjuk. A tálba tesszük a kakukkfű, citrom és babér fűszerkeverékkel, sóval, frissen őrölt borssal együtt. Citromlével és olívaolajjal felöntjük, majd jól kikeverjük. A báránybordákat megmossuk, megtöröljük, és bedörzsöljük a fűszeres olajjal. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Kivesszük, és faszénparázs fölött, oldalanként 8-10 percig sütjük. Rostsütő serpenyőben is készíthető. Rozmaringos pirított burgonyával és fokhagymás párolt parajjal körítjük.


A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss