Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A Balatont is elvitte az ukrajnai háború

default user icon
MME
Többen észrevették, köztük mi is, hogy a boltok polcairól szinte teljesen eltűnt a Balaton szelet. A helyzet komolynak tűnik, hiszen a balatonszelet.hu weboldalt is teljesen lepucolták. Úgy tudni, hogy a készlethiányról az ukrajnai háború tehet, ugyanis a Nestlé közkedvelt csokoládéját keleti szomszédunknál gyártották.

Az Index egyébként ennél is tovább ment, és további részleteket derített ki. A Nestlé Hungária Kft. a lapnak azt írta, hogy eddig a Boci és a Balaton termékek gyártása Ukrajnában folyt, de a háborús konfliktus komoly ellátási problémákat okozott. Hozzátették, hogy teljes erőbedobással dolgoznak az ellátási gondok megoldásán.

A Nestlé gyára egyébként a nyugat-ukrajnai Lvivben található, ami eddig szerencsére megúszta a támadásokat, ám a gyárban dolgozók biztonsága érdekében a leállásról, illetve bizonyos termékek korlátozásáról döntöttek. Ezt érezzük mi is a Balaton- és a Boci-portfóliók kapcsán is. Utóbbi gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek fókuszát pedig a Lengyelországból származó Újhullám nevű portfólióra szervezték át mindaddig, amíg a helyzet nem normalizálódik.

Jó hír, hogy az ukrajnai gyárban már újraindult a termelés, ám az üzem egyelőre még csak helybe termel, az exportra csak később koncentrálnak.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss