Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

 A baba sampon kiválasztása felelősségteljes feladat

A legtöbb általános tisztálkodó szer nem használható babáknak. Ez elsősorban azért van, mert tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek a felnőtteknek nem, de a kicsiknek elég kellemetlen tüneteket okozhatnak, lévén, hogy érzékenyebb a bőrük és a védekező rendszerük még nincs kifejlődve.

Ugyanakkor, a baba sampon olyan bőrtápláló hatóanyagokat is kell tartalmazzon, amire bizonyos kor után már nem feltétlenül van szükség. Tehát ezért sem ajánlott a normál termékekkel fürdetni a piciket, mert nem fogják megkapni azt a plusz gondoskodást, ami számukra még nélkülözhetetlen.

Nem véletlenül létezik kimondottan baba sampon, aki várandós és/vagy már van gyereke, annak feltétlenül meg kell ismernie a különböző változatait. Természetesen ezek közül sem mindegyik felel meg minden szempontból a kívánalmaknak, ezért alaposabban is meg kell vizsgálni a különféle termékeket és az összetételüket.

Amennyiben szeretnénk megóvni a szemünk fényét mindenféle mesterséges, káros anyagtól, akkor érdemes a natúr, SLS mentes baba sampon mellett dönteni. Ez olyan hozzávalókból készül, amelyek a természetből származnak, így az irritáció és a bőrszárasság jelentkezésének esélye minimális, amihez az is hozzájárul, hogy a baba sampon dermatológiailag is tesztelésre került. Ha a kisgyermek allergiás valamilyen növényi összetevőre, akkor azt figyelni kell az összetevők listájában, így ilyesmire fokozottan oda kell figyelni a baba sampon kiválasztásakor is.

Ellenben, ha nem tudunk róla, hogy ilyen probléma állna fenn a kicsinél, akkor érdemes próbát tenni a természetes, káros anyagoktól mentes, bioaktív hatóanyagokat tartalmazó natúr vagy bio tisztálkodó szerekkel. Az ezen feltételeknek megfelelő baba sampon mindenképpen kíméletesebb, mint egy átlagos produktum, így nem fogjuk feleslegesen kitenni különféle, bizonyítottan negatív hatásokkal bíró elemeknek.

Persze ez is eleget tesz azon szempontoknak, amiket általában szem előtt szoktunk tartani az ilyen jellegű termékek esetében, mint például, hogy jó illata legyen. De sajnos a túl csábos illatok gyakran allergént tartalmaznak, amit a parfüm szó után zárójelben felírunk az INCI listában. Amint már említettünk, a natúr és bio baba sampon jóval túlmutat ezen előnyökön. A segítségével már egészen pici korban hozzájárulhatunk az egészség megőrzéséhez, a megfelelő fejlődéshez és az immunrendszer megerősödéséhez. Ha pedig még magasabb szintre szeretnénk emelni ezt a fajta támogatást, akkor érdemes nemcsak a baba sampon, hanem egyéb tisztálkodó szerek és kozmetikumok kiválasztásakor is figyelembe venni a fent leírtakat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss