Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 9 legjobb és legolcsóbb természetes tisztítószer

default user icon
MME
Felesleges drága kemikáliákat vásárolni, ugyanis a leghatékonyabb csodaszerek minden háztartásban megtalálhatók!

Szódabikarbóna

Használd ezüst- és fém tárgyak tisztítására. Önts egy tálba annyi vizet, hogy ellepje az ékszereket, edényeket, majd szórj hozzá szódabikarbónát. Hagyd állni benne néhány órát, öblítsd le és egy puha ronggyal töröld fényesre őket.

Citrom

Fehérítő és vízkőoldó hatása miatt a legjobb fegyver a konyhában és a fürdőben. Egy félbevágott citrommal dörzsöld át a szanitereket, majd a kagylókat. Ha elszíneződik a vágódeszka vagy a kezed, szintén dörzsöld át a gyümölcs húsával.

Csodatévő fehér por - mire jó a mosószóda? >>>

Krétapor

Ismét csillogni fognak az acélból készült edények, ha 2 evőkanál krétaporból és ecettel készített péppel kezeled őket. Tegyél egy puha rongyra kevéset a keverékből, töröld át a tálakat, majd száraz textíliával polírozd át.

Ecet

Kíváló vízkőoldó tulajdonsága miatt, havonta egyszer főzd át a vízforralót és a kávéfőzőt ecetes vízzel. Nemcsak a vízkövet távolítja el, de fertőtlenít is. Használd bátran a fürdőszobába és a mosdóba is, akár hígítatlan állapotában is. Vízzel hígítva nagyszerű ablak- és tükörtisztító szer. Padlóápoláshoz 3 evőkanál ecetet tegyél egy liter vízhez, majd most fel vele a követ vagy a linóleumot.

Rebarbara

Ha a piszkos alumínium lábasba fél órán keresztül rebarbarát főzöl, az edény tiszta és csillogós lesz.

Sütőpor

A zsíros, koszos tűzhelyet kapcsold be néhány percre, hogy kicsit felmelegedjen. Szórj rá sütőport és szivaccsal dörzsöld meg, majd kevés vízzel töröld át a felületet.

A legolcsóbb és leghatásosabb házi folteltávolító csodaszerek >>>

Olívaolaj

Fa bútoraid ápolásához nem kell drága polírt venned. Egy puha rongyra önts egy kevés olajat, majd dörzsöld át vele a felületet. Papírtörlő segítségével itasd fel a felesleget!

Búzadara

1 evőkanál búzadarát keverj össze 1 pohár forrásban lévő vízzel, majd töröld át vele a porcelán étkészletet. Hideg vízzel öblítsd el, és hagyd teljesen megszáradni. Égési foltokat a porcelánról sóval lehet a legkönnyebben eltávolítani: parafa dugót áztass vízbe, majd mártsd sóba és dörzsöld át vele a felületet.

Tippek, trükkök, praktikák >>>

Keményítő

A papírlapokon keletkezett zsírfoltokat könnyedén eltüntetheted, ha a sütőben kicsit átmelegíted, majd kevés étkezési keményítőt szorsz rá. Hagyd hatni tíz percig, majd óvatosan dörzsöld át kefével.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss