Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legjobb mentális trükk a fogyásért!

default user icon
MME
Sokszor hallani, hogy a fogyás fejben dől el. És valóban: az eredményes súlyvesztés sikerének titka az ember gondolataiban, a lélekben is keresendő, jöjjön hát 7 misztikus tipp az életmódváltáshoz!
1. Hetente egy tétel a listáról

Ha fogyni szeretnél, le kell mondanod a cukorról, a fehér lisztről, az alkoholról, a túl zsíros ételekről... Próbáld ki azt, hogy hétről hétre kiiktatsz egyet, és eleinte nem is keresel helyette más alternatívát! Ragaszkodj a döntésedihez, hiszen így megtanulhatsz ellenállni az egészségtelen nassolnivalóknak.

Fogyj a csillagok szerint! >>> 

2. Add meg a módját!

Az evés élvezet, ezért minden étkezésnél ügyelj a gusztusos tálalásra, a szép terítésre és arra, hogy ne egyél állva, kapkodva. Koncentrálj magára az ételre, és ne tévézz falatozás közben, inkább beszélgess a családoddal, vagy hallgass kellemes zenét. Így nem arra fogsz gondolni evés közben, hogy épp miről kell lemondanod.

Zsírpárnáid vannak? Örülj neki! Ezért... >>> 

3. Pozitív hozzáállás

Csak úgy lehet sikeres a fogyókúrád, ha változtatsz a hozzáállásodon, és mindennek a jó oldalát nézed. Például ahelyett, hogy: „nekem most fogyókúráznom kell”, mondd ezt: „egészségesen étkezem”. A „sovány akarok lenni” mantra helyett is inkább a „szeretném jól érezni magam a bőrömben” lehet célravezető.

Itt a pizzadiéta >>> 

4. Vezessen táplálkozási naplót!

Ebben azt is jegyezd fel, ha bűnöztél, így a hét végén tisztábban látod majd, mikor csábultál el, és mi vitt kísértésbe. A naplóírás segíti a tudatos táplálkozást, mert a jegyzeteid alapján hamar kiderül, ha bármi nem felelne meg a kiegyensúlyozott étrend követelményeinek.

Számold a kalóriákat vagy sem? Most kiderül >>> 

5. Élvezz minden falatot!

Egyél lassan, és add át magát az evés örömének! A komótos étkezés, a falatok alapos megrágása azt eredményezi majd, hogy kevesebb ételtől is jóllaksz. Az agyunknak ugyanis 20 percre van szüksége ahhoz, hogy „felfogja”: a test jóllakott!

8 étel, amitől éhesebb leszel >>> 

6. Higgy magadban!

Gyakran a túlsúllyal küzdők hiába fogynak, csinosodnak, a tükörbe nézve nem érzékelik ezt. Ráadásul a mérleg is csalóka, hiszen a változás többnyire nem csak a kilók számában érhető tetten. Emiatt sokan esnek abba a hibába, hogy a gyorsabb eredmény reményében koplalni kezdenek, ám ennek sajnos többnyire a jojóeffektus a vége... Éppen ezért a fogyás mellett érdemes más célokat is kitűzni, például meghatározni a vágyott ruhaméretet. Így sokkal kézzelfoghatóbbnak és látványosabbnak tűnik majd az elért eredmény!

Így küzd le a falási rohamokat! >>> 

7. Pár perc nyugalom

Miután ettél, ne pattanj fel rögtön az asztaltól: élvezd ki a kellemes telítettségérzetet, a finom utóízeket. Ugyanis ha rögzül benned, hogy jóllaktál, akkor nem fogod úgy érezni 30-60 perc múlva,

hogy nassolnod kell valami édeset.

+ 1 tipp: FOGYJ RIZZSEL!

A rizs alacsony zsírtartalmú, laktató és sokoldalúan felhasználható étel. Ha fogyni szeretnél, akkor jó választás a rizsdiéta, amelyről az új Fanny Magazinban olvashatsz bővebben. 
Az új Fanny-t keresd az újságárusoknál, vagy itt fizethetsz rá elő >>> 

További diétás tanácsainkat itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss