Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesek és sósak: a 7 legfinomabb szilveszteri süti

default user icon
MME
Hiába éreztük karácsonykor úgy, hogy többé egy falat sem megy le a torkunkon, szilveszterkor és január elsején is szeretünk finomakat enni. Ehhez pedig hozzátartozik a desszert is, legyen szó sós vagy édes falatokról. Mutatjuk a kedvenceinket!

A jó évkezdésnek – és persze az óesztendő méltó lezárásának – velejárói a finom italok és a laktató, bőséges étkezés. 

A sós falatok segítik, hogy jobban csússzon az ital, az édességnek pedig muszáj helyet szorítani, hiszen aki újév napján édeset eszik, annak az egész éve édes lesz.

Nyújtsunk rétest!

Ma már egyszerűbb a készen kapható réteslapból készíteni ezt a kedvelt csemegét, így nyújtani nem tudjuk, pedig a tésztával a boldogságot és az életet is nyújtanánk. Ennek ellnére érdemes betervezni az újévi menübe a rétest, hiszen úgy tartják, minél több a töltelék a rétesben, annál boldogabbak leszünk az új esztendőben.

Szerencsepénz a pogácsában

Szilveszter napján süssünk szerencsepogácsát! Semmi extra feladat nincs: a sima pogácsák egyikének közepébe tegyünk egy érmét. Aki megtalálja, bőséges lesz az új éve. Egy dologra kell figyelni: még éjfél előtt meg kell enni az összes pogácsát, különben az ellenkezőjére fordul a jóslat.

Néhány szuper finom sós és édes süti ötlet az év végi bulihoz

1. ÁFONYÁS KEKSZEK >>>

2. PEZSGŐS MUFFIN >>>

3. DIÓHABBAL TÖLTÖTT RUDACSKÁK (FŐISPÁN) >>>

4. PEZSGŐS-EPRES POHÁRKRÉM >>>

5. APRÓ SÓS TEASÜTEMÉNY >>>

6. ALMÁS-KÁPOSZTÁS RÉTES >>>

7. Túrós ropogós rudak >>>

Még több szilveszteri étel recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek