Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai keltől a kövér porcsinig: íme a 7 legegészségesebb zöldsaláta

default user icon
MME
A zöld különféle árnyalataiban pompázó saláták, már a látványukkal mosolyt csalhatnak arcodra. Főleg, ha még azt is megtudod, milyen sokat segítenek egészséged megőrzésében.
Római saláta: ráncok ellen

Cézár-saláta alapanyagaként ismert fajta tele van antioxidánsokkal, amely erősíti a bőr kötőszöveteit, és segít a sejtek újjáépítésében, így a ráncok kisimulnak, megnő a bőr vízháztartása, sőt egy ausztrál kutatás szerint, még a bőrrák ellen is véd!

Fodros kel: a még több energiáért

Magnézium és káliumtartalmának köszönhetően a legjobb orvosság fáradtság ellen. Egy kutatás szerint, ha rendszeresen fogyasztod, már 4 nap múlva érezheted hatását: energiaszinted 90%-kal megnövekszik. Emellett B-vitaminok is vannak benne, amelyek köztudottan hangulatjavító hatásúak.

Rukkola: női bajokra

A rukkolában (ezen kívül a brokkoliban, káposztában, kelbimbóban, karfiolban és más keresztesvirágzatú zöldségben) található indol-3-carbinol segít egyensúlyban tartani a nemi hormonok egyensúlyát, ezért pozitívan befolyásolja az ösztrogének és a tesztoszteron metabolizmusát. Ennek köszönhetően segít olyan betegségek kúrálásában, melyek az ösztrogén túltermelődése miatt fordulnak elő, ilyen például a az endometriózis, a PMS, a különféle ciszták. Továbbá befolyásolja a sejtek egészséges fejlődését az emberi szervezetben, segít megakadályozni a daganatos sejtek növekedését.

Kínai kel: véd a rák ellen

A kínai kelben és a brokkoliban található nagy mennyiségű szulforafán nevű vegyület elpusztítja a a Helicobacter pylori-t, amely a fekélyek és a gyomor rákos megbetegedéseiért felelős baktérium.

Radicchio: segít ellazulni

Keserű ízét az intybin nevű anyagnak köszönheti, amelynek nem csak májvédő és vértisztító hatása van, hanem segít az idegrendszer megnyugtatásában is. Található még benne magnézium, kalcium, amely ellazítja az idegességtől feszült izmokat. Csodás bordó színét a az antocianin nevű fitovegyület okozza, amely az egyik legerősebb antioxidáns!

Kövér porcsin: boldoggá tesz

Már a neve is vicces, nem igaz? Ez a furcsa nevű, Ázsiában őshonos növény rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ilyen mennyiséget csak egyes halfajtákban találni. (Egy csésze 400 mg omega-3 zsírsavat tartalmaz és csak 7 kalória).  Innen származik gyulladást- és véralvadást gátló hatása, amely segíti az agyi működést, és erősíti a memóriát. Ez a tény már önmagában boldogító, de tudományosan is igazolt, hogy az omega-3 mindezek mellett kiváló kedélyjavító. Magas C- és E-vitamin, valamint béta-karotin tartalmának köszönhetően pedig- antioxidáns és immunerősítő hatása is van.

Gyermekláncfű: méreganyagok ellen

Naponta több ezer méreganyag kerül a szervezetedbe, ha akarod, ha nem. A gyermekláncfű levele azonban segít a detoxikálásban. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag,vízhajtó és májtisztító hatású, így ennek köszönhetően frissebb, energikusabb leszel és gyorsabb lesz az anyagcseréd, amely a fogyást is segíti. . A levelét virágzás előtt kell gyűjteni és salátába keverve fogyasztható.

SALÁTA RECEPTEK A MINDMEGETTÉN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss