Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 4 legegészségesebb tea a világon

Közérzetünk, egészségünk, energiánk azon múlik, hogy mit fogyasztunk napközben (a testsúlyunkról nem is beszélve). Új sorozatunkban összegyűjtöttük a legtáplálóbb, legegészségesebb ételek és italok listáját: kezdjük a teával!

A teázásnak nálunk nincs akkora kultusza, mint Ázsiában vagy az Egyesült Királyságban, pedig a teák jótékony hatása egészen elképesztő. Egy tajvani kutatás kimutatta, hogy 1100 ember közül majdnem 20 százalékkal volt kevesebb testzsírja azoknak, akik rendszeresen fogyasztottak teát.

1. Zöld tea 

Szinte azonnal leolvasztja rólad a zsírt! Ez leginkább a catechin nevű antioxidánscsoportnak köszönhető, ami felgyorsítja az anyagcserét, különös tekintettel a zsírsejtekre. A has környékén és a májban érvényesül igazán ez a hatás, ezért méregtelenítéshez is kiváló a zöld tea. Edzéssel kombinálva pedig igazán látványos eredményhez vezet: napi 4-­5 csésze akár másfél kiló mínuszt jelenthet ahhoz a súlycsökkenéshez képest, amit pusztán mozgással érnél el!

2. Fekete tea

A szíved, az ereid és a vérkeringésed barátja – minél többet iszol, annál jobb, de már napi egy csésze is javítja a kardiovaszkuláris funkciókat. Így nyugodtan előveheted az futócipődet, menni fog az az 5 kilométer! Ráadásul az interferon fehérjék termelését is serkenti, melyek kulcsszerepet játszanak immunrendszerünk betegségek elleni küzdelmében.

Segítő gyógyteák >>> 

3. Vörös tea

A rooibos tea a vörös földirekettye leveleiből készül, ami főleg a dél­afrikai Cederberg-hegységben terem. A legfontosabb gyógynövényi hatóanyagok közt számon tartott flavonoidok csoportjába tartozik az asphalatin. Ez a vegyület igazán jót tesz a gyomrodnak, felgyorsítja a zsírsejtek anyagcseréjét, és megakadályozza a továbbiak képződését is. Ráadásul a rooibos teák édesek, nem lesz szükséged cukorra. Nem is tea: folyékony gyógynövény!

Zöld, fehér, fekete: így készítsd el a teákat! >>> 

4. Pu­erh tea

Ez az erjesztett kínai tea egészen hihetetlen varászerővel bír: összezsugorítja a zsírsejteket! Egy kínai vizsgálat bebizonyította, hogy ez a teafajta csökkenti a triglicerid, egy kifejezetten veszélyes zsír koncentrációját a vérben, és has zsírpárnáit is eltünteti. Megmondtuk: varázslat! 

Teák megfázásra >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss