Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 fogásos húsmentes karácsonyi menü

default user icon
MME
Ünnepi vacsora hús nélkül? Igen! Ráadásul olyan mennyei vegetáriánus menüsort állítottunk össze karácsonyra, hogy még a húsimádó vendégek is repetázni fognak belőle. Levesre, főételre és desszertre is kínálunk 2-2 variációt, hogy biztosan megtalálja mindenki az ízléséhez legjobban passzolót!

A legtöbb család ünnepi menüjében halászlé, húsleves vagy valamilyen krémleves szerepel. A karácsonyi menüt ugyanakkor húsmentesen is készíthetjük. Valójában nagyon egyszerű a feladat, hiszen csupán arra kell odafigyelni, hogy ne csontlevessel vagy húsleves alaplével engedd fel a levest, hanem zöldségalapokat használj. Továbbá a klasszikus borleves is tökéletes választás lehet!

A népszerű karácsonyi főételek általában pulykával, hallal vagy báránnyal készülnek, de rengetegen tesznek az ünnepi asztalra töltött káposztát is sertéshússal. Utóbbiból könnyen készíthetsz vegetáriánus változatot, de a tepsiben sült zöldségek és a töltött zöldségek is tökéletesen illenek az ünnep hangulatához.

Cikkünkben ehhez adunk ötleteket. Íme.

6 fogásos Vegetáriánus karácsonyi menüsor

Válogatásunkban egy 6 fogásos karácsonyi menüsort állítottunk össze húsmentes változatban. Nem mellesleg, ezek a fogások legalább olyan finomak, mint a hagyományos, hússal készült ünnepi ételek. Próbáljátok ki, nagyon jó szívvel ajánljuk valamennyit!

KARÁCSONYI BORLEVES >>>

ÉDESBURGONYA-KRÉMLEVES PIRÍTOTT GESZTENYÉVEL >>> 

VEGA TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

Zöldségekkel töltött padlizsánhajó >>> 

Egyszerű ünnepi kókuszgolyó (hógolyó) >>> 

MÉTERES SÜTEMÉNY, AHOGY NAGYI CSINÁLTA>>> 

Még több vegetáriánus fogást itt találsz! >>> 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss