A legtöbb család húsvéti menüjében sonkaleves vagy valamilyen krémleves szerepel. Ha húsmentes előételt szeretnél készíteni, ez utóbbiból kedvedre válogathatsz. Az olyan tavaszi, szezonális finomságokból készült krémlevesekkel, mint a medvehagyma, az újhagyma vagy a spárga, garantáltan nem lőhetsz mellé!
A húsvéti asztal egyik legnépszerűbb fogása a főtt sonka, amit általában foszlós kaláccsal, főtt tojással és tormával fogyasztanak. Ha vega fogásra vágysz, akkor a sonkát egészen egyszerűen elhagyhatod, és még több izgalmas kencét, salátát készíthetsz helyette. De a tojást vagy a friss, tavaszi zöldségeket akár egytálételek és tésztaételek készítéséhez is felhasználhatod!
VEGETÁRIÁNUS HÚSVÉTI MENÜSOROK
Válogatásunkban három zseniális húsvéti menüt állítottunk össze húsmentes változatban. Nem mellesleg ezek a fogások legalább olyan finomak, mint a hagyományos, hússal készült ünnepi ételek. Érdemes őket kipróbálni, nagyon jó szívvel ajánljuk valamennyit!