Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a 18 legjobb fogyókúrás tipp - komplett programot ajánlunk!

default user icon
MME
A koplalás sosem hoz tartós eredményt - ezt tudva tudjuk: Ha elhatároztad, hogy az egészséged és vonalait érdekében változatsz az életmódodon, akkor az alábbi tanácsok rengeteget segíthetnek!
1. Csak színesen!

Amikor főzöl, akkor elsősorban a „színes” ételekből válogass, és élvezd a sokféle zöldséget, gyümölcsöt tartalmazó vegyes salátákat. Ne feledd: a napi ajánlott mennyiség 5 adag friss idényzöldség vagy -gyümölcs!

ÁLLANDÓAN NASSOLNÁL? SEGÍTÜNK LESZOKNI! >>> 
2. Új kombinációk

A sajtot, kenyér helyett, almával vagy körtével is elfogyaszthatod, a tejszínes-sonkás tészta helyett pedig lehet sonkás-joghurtos az öntet, és teljes kiőrlésű tésztát is használhatsz!

3. A víz fogyaszt és szépít...

...ezért mostantól mindig legyen ott az asztalodon egy üveggel! A cukros üdítők helyett igyál ásványvizet frissen facsart citrom- vagy narancslével ízesítve.

4. Csak a felét!

A menzán vagy a büfében kérj feleannyi ételt ebédre, mint eddig. A másik megoldás, ha a vacsorád megszokott mennyiségét csökkented a felére.

MINTAÉTREND: EGYÉL HÁROMÓRÁNKÉNT, ÉS FOGYJ EGYSZERŰEN! >>> 
5. Édes élet

Naponta 1-2 kocka magas kakaótartalmú csoki még megengedett, de ha rádtör a nassolási vágy, inkább ropogtass el 5-6 szem natúr mandulát. Egészéges és finom!

6. Este 6 után stop!

Próbáld ki, hogy 18 óra után már nem eszel, meglátod, ez önmagában is csodát tesz! Estére főzz egy börge finom, nyugató hatású gyógyteát, ez nem csak az elalvásban segít majd, hanem az esetleges éhségérzetet is enyhíti.

7. Egy kis jutalom

Tűzz ki konkrét fogyókúrás célokat, az elérésük esetén pedig jutalmazd meg magad, például egy mozijeggyel vagy egy lazító masszázzsal.

8. Csak reálisan!

Ne akarj gyorsan, jelentős súlyfeleslegtől megszabadulni, mert a koplalásnak mindig jojóeffektus a vége! Lassan, egyenletesen fogyj, így motivált maradsz, és később is tartani tudod a súlyodat!

21 NAPOS DIÉTA: TELJES ÁTALAKULÁS, ÉHEZÉS NÉLKÜL! >>> 
9. Kis tányérokon

Mindegy, hogy a büfében eszel, egy partin van, vagy otthon: használj kisebb méretű tányérokat! Így a kevesebb étel is soknak látszik, és hamarabb érzed magad jóllakottnak.

10. Vásárlási trükkök

Tanulmányozd át a csomagoláson található leírást, mielőtt megvásárolod az adott terméket. Ügyelj a kalória-, a zsír és a cukortartalomra! És a legfontosabb: éhesen soha ne indulj el bevásárolni!

11. Főzés közben rágógumi

Nem tudod megállni, hogy főzés közben csipegess a hozzávalókból? Pedig az „ez csak egy kis sajt” vagy az „ez csak egy szelet szalonna” rengeteg felesleges kalóriát jelent! Mindezt elkerülheted, ha cukormentes rágót rágcsálsz főzés közben.

FOGYJ GYORSAN ÉS KÖNNYEDÉN - 7 ZSÍRÉGETŐ ÉTEL >>> 

12.Riasztó fénykép

Sokaknál bevált: ragassz ki a hűtőre vagy a kamrába egy olyan fotót, amin nem tetszel magadnak. Meglátod, ez majd visszatart a nassolástól!

13. Kezdd a napot egy kis gimnasztikával!

Érdemes még reggeli előtt átmozgatni a testedet, hiszen a szervezeted ilyenkor nagyobb hatásfokkal égeti a zsírt. Menj el kocogni, vagy végezz otthon tornagyakorlatokat. Így napközben frissebb, energikusabb leszel!

14. Nasi helyett sport

Az idegeskedésre és a stresszre hatékony gyógyír a mozgás. Egy tempós, 20 perces séta is sokat segíthet!

15. Zene, zene, zene

Állíts össze magának egy, a kedvenc dalaiból álló zenei programot az otthoni tornához vagy a futáshoz. Meglátod, imádott slágereid motiválni fogják!

EGYHETES DIÉTANAPTÁR - MINDEN, AMIT HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG TENNED KELL! >>> 
16. Változatosság

Kombináld az úszást, a futást és a biciklizést súlyzós gyakorlatokkal. Fontos, hogy a különböző izomcsoportokat ilyesfajta terhelés is érjen. Fordíts kiemelt figyelmet a hátizmaira, különösen, ha ülőmunkát végzel!

17. Fokozatosan!

Kezdetben minden mozgást mértékkel űzz: ha az elején túlzott követelményeket támasztasz önmagaddal szemben, azzal nemcsak az egészségedet, hanem a kudarcélményt is kockáztatod.

18. Kettesben könnyebb!

Ha hajlamos vagy rá, hogy folyton kifogásokat keress, akkor érdemes az egyik barátnőjével vagy családtagjával együtt belevágni az edzésprogramba. Így biztathatjátok egymást, és együtt egyszerűbb lesz átlendülni a holtpontokon!

Még több diéta tipp és fogyókúrás recept itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss