Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 15 legfinomabb tésztasaláta, amit bármilyen alkalomra összedobhatsz!

Hidegtálra, köretnek vagy csak úgy magában: a tésztasaláta rendkívül sokoldalú és sokféleképpen variálható fogás. Mutatunk 15 szuper receptet hozzá.

Télen és nyáron, hidegen és melegen szívesen fogyasztja mindenki, de ünnepekre vagy a hétköznapokra is tökéletes választás. A tésztasaláta igazi jolly joker. Egyrészt minimális konyhai ismeretekkel rendelkezők is könnyedén elkészíthetik, másrészt rövid időn belül összeüthető, s nem utolsó sorban rendkívül variábilis. Magyarán az kerül a tésztasalátánkba, amit csak szeretnénk.

A tészta

Tésztasalátához elsősorban azok a fajta tészták alkalmasak, amelyek könnyen villára szúrhatók, és csavart vagy bordázott kialakításuknak köszönhetően könnyedén idomulnak a többi hozzávalóhoz, felveszik azok ízeit.

A tésztasaláta elkészítése

Al dentére (fogkeményre, vagyis haraphatóra) főtt tésztából a legízletesebb – a tészta a salátában még kissé puhul. Alapvetően két nagy csoport terjedt el: a majonézmártással, illetve a vinaigrette-tel ízesített.

A felhasznált tészta formájától és a hozzáadott kiegészítőktől függően számtalan lehetőség kínálkozik a finomabbnál finomabb variációkra. Felhasználható hozzá a maradék sült hús éppúgy, mint a hűtőszekrényben várakozó kisebb adag felvágott, sajt, zöldség, hagyma – csak a fantázia szab határokat a kombinációknak. Jöjjön a 15 legjobb tésztasaláta receptünk!

1. KEFíRES TÉSZTASALÁTA SONKÁVAL >>> 

2. SAJTOS TÉSZTASALÁTA ALMÁVAL >>> 

3. TOJÁSOS TÉSZTASALÁTA RETEKKEL >>>

4. TÉSZTASALÁTA - PALEO MÓDRA >>>

5. CSIRKÉS TÉSZTASALÁTA GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTESEN >>>

6. GYORS MEDITERRÁN TÉSZTASALÁTA >>>

7. TONHALAS TÉSZTASALÁTA EGYSZERŰEN >>>

8. GYÖRGYI NÉNI TÉSZTASALÁTÁJA >>> 

9. CSIRKÉS-FETÁS TÉSZTASALÁTA >>> 

10. GYORS KEFIRES TÉSZTASALÁTA >>> 

11. CSIRKÉS-SPENÓTOS TÉSZTASALÁTA >>> 

12. HAWAII TÉSZTASALÁTA >>> 

13. EGYSZERŰ MAJONÉZES TÉSZTASALÁTA >>> 

14. TÉSZTASALÁTA SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL >>> 

15. GYORS ÉS EGYSZERŰ MAJONÉZES TÉSZTASALÁTA >>> 

 Készítsd el ezeket a tésztasaláta recepteket is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss