hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

90 napos diéta: így lesz teljes a siker - tippek és tanácsok!

default user icon
MME
A szétválasztó vagy 90 napos diéta tökéletes választás annak, aki szeretne tartósan és egészségesen lefogyni - koplalás nélkül. Most néhány ezzel kapcsolatos, gyakran ismételt kérdést szeretnénk megválaszolni.

- A reggeli minden nap ugyanaz legyen: gyümölcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja. A banán is gyümölcs, csak rendkívül tápláló, tehát ez is ehető.

- A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszük mást.

- Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az!

- Az étrendben semmit sem szabad átugrani, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük.

- Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket - természetesen orvosi ellenőrzés mellett!

- Az eredeti Hay-féle módszer tiltja a hüvelyesek fogyasztását, mert nehezen emészthetőek, puffadást okoznak, és növelik a gyomor savtartalmát. Ám a Szelektív étkezés új szakácskönyve című, népszerű kötet írója, Ursula Summ szerint a hüvelyesek néha igenis beleférnek az étrendbe, hiszen gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban. 

- A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát). A sok folyadék segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget.

- Mivel a friss, lédús almák még sok gyümölcssavat tartalmaznak, savas közegben zajlik az emésztésük, így a fehérjecsoportba sorolandók. Egy kevésbé friss almában ellenben már lebomlottak a gyümölcssavak, így az emésztése is lúgos közegben megy végbe, épp ezért ez a típus már a szénhidrátcsoportba tartozik.

- Ne számold a kalóriákat! Sokkal fontosabbak a 4-5 óránkénti rendszeres és laktató étkezések, ezzel biztosítható, hogy megfelelő maradjon a szervezet vércukorszintje. A cukorszint süllyedése ugyanis farkasétvágyat vált ki, és ilyenkor könnyen megfeledkezhetünk az elhatározásunkról.

- A fogyás mértéke függ a súlyfeleslegtől. Ez azt jelenti, hogy akinek nagyon sok a súlyfeleslege, gyorsabban és többet fogy, mint akinek kevés.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss