- Lényegesen lassabban ég a gyertya, ha az első használat előtt néhány órára a fagyasztóba teszed.
- Nem fog könnyezni a szemed, ha a tormát fagyasztott állapotban reszeled le.
- A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösbort vagy fehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.
- A margarint alufóliába csomagolva hónapokig tárolhatunk a fagyasztóban, minőségi károsodás nálkül.
- Lágy sajtot könnyebben tudsz reszelni, ha rövid időre beteszed a fagyasztóba.
- Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor "feljavíthatsz" vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!
- A kifacsart, félbevágott citrom héját lefagyasztom, így sütikbe könnyű belereszelni.
- A megmaradt tojásfehérjét érdemes lefagyasztani úgy, hogy a doboz tetejére ráírjuk, hány fehérje van benne. Így később felhasználható pl. néger kockához, fehér püspök-kenyérhez.
- A zöldfűszereket, petrezselymet, zellert, stb. ledarálva, vagy apróra vágva, bevizezett jégkockatartóba teszem, így fagyasztom le. Egy kocka elég egy levesbe, könnyen kezelhető, helytakarékos.
Cikkeink a témában:
- NAPI PRAKTIKA: ÍGY NEM FOG KIFOLYNI A RÁNTOTT SAJT >>>
- NAPI PRAKTIKA: ÍGY LESZ FRISS A MIKRÓBAN ÚJRAMELEGÍTETT RÁNTOTT HÚS >>>
- NAPI PRAKTIKA: ÍGY ŐRZI MEG SOKÁIG A SZÍNÉT ÉS AZ ILLATÁT A PIROSPAPRIKA >>>