Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 titkok Nigella Lawsonról, amit nem tudtál

default user icon
MME
Tudod, hogy kitől tanulta a főzés alapjait Nigella Lawson, és hány éves volt, amikor megjelent az első szakácskönyve? Európa egyik leghíresebb celebszakácsnőjéről lerántjuk a leplet. Íme néhány titok, amit nem biztos, hogy tudtál a brit sztárról.

1.

Nigella Lawson sosem volt képzett séf. A főzés alapjait édesanyjától tanulta. Nigella 15 éves volt, amikor először szakácskönyvet vett a kezébe. A szakácskönyv-gyűjteménye azóta óriásira nőtt, állítólag 5000 kötetes könyvtára van.

2.

Karrierjét újságíróként kezdte, 26 éves korában a The Sunday Times helyettes irodalmi szerkesztője lett. 1998-ban, 38 évesen lett szabadúszó és írta meg első szakácskönyvét. Mostanra 12 millió szakácskönyvet adott el.

3.

Egyszer megkérdezték tőle, hogy mit tartalmazna utolsó étkezése a földön? Nigella spagettit enne kagylóval, fehérboros mártással, csilivel, fokhagymával, valamint sült csirkemellet krumplival. Kék sajtot bagettel, szedret, kekszet és még egy kávét is elfogyasztana és sós karamellát is enne.

4.

Angliában óriási rajongótábora van, akik szentül hisznek abban, amit Nigella tanácsol. Karácsony előtt műsoraiban azt mondta, hogy az aszalt szilva, valamint a kacsazsír elengedhetetlen az ünnepi ételek elkészítéséhez. A boltokban dupla annyi mennyiségű kacsazsírt és aszalt szilvát adtak el akkor.

5.

A főzés mellett van egy másik nagy szenvedélye is, mégpediga  futball. Lelkes szurkolója a londoni Chelsea csapatának.

6.

Egyszer fogadásból megevett 30 darab pácolt tojást, amiért 1000 fontot (355 ezer forint) kapott. 

7.

Nigella imád enni, s bár korábban sokszor úgy nyilatkozott, hogy nem érdekli a karcsúság, inkább a csokoládét választja a bomba alak helyett, az utóbb időben mégis sokat fogyott. A sztárszakácsnő heti háromszor jógázik, és bár ugyaúgy nem veti meg a finom falatokat, nagyon ügyel arra, hogy miből mennyit eszik.

8.

Ha fokhagymás ételt eszik, utána mindig elrág néhány szál petrezselymet. Miért? Mert az édesanyja ezt mondta neki.

9.

Nigella lelkes Twitter és Instagram felhasználó. Állítólag saját maga kezeli közösségi oldalait, amelyeken sorra osztja meg receptjeit, és ételfotóit.

EZ NIGELLA LAWSON FANTASZTIKUS FOGYÁSÁNAK TITKA - 4 MEGLEPŐ TIPP! >>>

GORDON, NIGELLA ÉS JAMIE ANYUKÁJA >>> 

Ezek is érdekelhetnek