Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 tipp az olcsó, de szuper esküvőért

default user icon
MME
Praktikus tanácsok arra, hogyan ússzuk meg túlárazott extrák és felesleges költségek nélkül a nagy eseményt.

Helyszín olcsóbban

Jelentős összeget megspórolhatunk a dekoráción, ha sikerül az esküvőt szép környezetben, sok zöld növény és virág között megrendezni. Gondolkodjunk kreatívan, és nézzünk körül, vajon kölcsönkérhetjük-e egy ismerős kertjét vagy nyaralóját, de a közeli kisebb falvak szálláshelyein is érdemes érdeklődni.

Kerti, réti virágok

Ügyes dekorálással azt a hatást kelthetjük, mintha a helyiség tele lenne növényekkel. Ugyanezt az érzetet keltik az intenzív illatú virágok is. Ne szégyelljük használni az egyszerűbb kerti vagy réti fajtákat, sőt, a művirágok között is találunk egészen élethűeket, sokkal olcsóbban, mint az épp felkapott fajták élő változata.

Gyertya és fényfüzér

A fényfüzérek és a gyertyák bármilyen helyszínt romantikussá varázsolnak. Kültérre válasszunk napelemmel működő lampionokat vagy égőket, így még a villany árán is spórolhatunk.

DIY díszek

Ha szeretünk barkácsolni, az asztaldíszeket otthon is elkészíthetjük. Jó ötlet például egy üres befőttesüveget használni váza helyett: az üveg alsó egyharmadát kenjük be színtelen ragasztóval, majd vastagon szórjuk meg ezüst- vagy aranyszínű csillámporral. Használhatjuk például vázaként vagy gyertyatartóként.

Olcsó, de praktikus köszönőajándék

A köszönőajándékra sem kell vagyonokat költeni, legyünk inkább kreatívak, és lepjük meg a vendégeket valami olyannal, amit később használhatnak, és ezt a napot juttatja az eszükbe. Mit szólnál mondjuk virágmaghoz vagy a teafűhöz? Vásároljunk belőlük nagyobb mennyiséget, aztán névre szóló kis csomagokban osszuk szét a vendégek között.

Kezdő fotós jutányos áron

Kérdezzünk körbe az ismerőseinknél, hátha akad köztük egy olyan tehetséges, de kezdő fotós, aki jutányos áron elvállalja a fényképezést. Jó ötlet az is, ha a lagzi megörökítését a násznépre bízzuk: kérjük meg a barátainkat és a családtagjait, hogy készítsenek fotókat a buliról, aztán küldjék el a legjobbakat.

Ajándéklista vagy pénzgyűjtés

Sok helyen bevált szokás, hogy a leendő házasok listát írnak azokról a tárgyakról, amelyekre közös életük megkezdéséhez mindenképpen szükségük van. A vendégek aztán az anyagi lehetőségeiknek megfelelően szabadon választhatnak a különböző árkategóriákból. Ha ezt is leegyszerűsítenénk, akkor esküvői ajándék helyett egyszerűen kérhetünk pénzt is a vendégseregtől.

Menyasszonyi ruha olcsóbban

Mindenképpen muszáj egy olyan ruhára százezreket költeni, amit csak egyetlenegy napon viselünk egész életünkben? Ha nem ragaszkodunk a hagyományokhoz, sokat spórolhatunk az egyszerűbb és később is viselhető darabokkal. Érdemes az interneten is körülnézni a használt ruhák között, melyekhez potom pénzért lehet hozzájutni: ilyenkor csak a kisebb átalakításokra kell költeni.

Péntek az új szombat

Sokat spórolhatunk azzal, ha az esküvőt nem szombaton tartjuk. Sok szolgáltató, étterem vagy rendezvényhelyszín ad kedvezményt az árból, ha az esküvő pénteken vagy vasárnap van. Arra figyeljen, hogy a pénteki lagzi minél később, a vasárnapi pedig minél korábban kezdődjön, így a vendégek is könnyebben tudnak alkalmazkodni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss