Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 tuti spórolós tipp a strandon, amivel több marad a zsebedben

default user icon
MME
Ha több gyerek is van a családban, egy strandon töltött nap akár tízezrekbe is kerülhet. Ne hagyjuk ki az élményt, inkább faragjunk le a költségekből. Mutatjuk hogyan!

Ha strandra készülünk, akkor bizony számolnunk kell azzal, hogy a büfében vagy az étteremben nem igen éri meg lángost, hamburgert vagy palacsintát venni, hiszen ezek a strandkaják ilyenkor igen erős árcédulát kapnak. Csomagoljunk inkább magunk ételt, na meg a többi tippet sem árt figyelembe venni ha azt szeretnénk, hogy a nap végn több maradjon a zsebünkben.

1. Ásványvízből jégakku

Legyen nálunk hűtőtáskában néhány üveg folyadék, lehetőleg ásványvíz, amit szükség esetén újratölthetünk. Jó ötlet indulás előtt néhány órára betenni a mélyhűtőbe, a fagyott víz segít hűteni az ételt és így még sokáig hideg marad.

2. Olcsóbb a büfénél

Sokkal gazdaságosabb, ha otthon készítjük el a szendvicseket, de süthetünk palacsintát, főzhetünk kukoricát, jégkrém helyett pedig felkockázott gyümölcsökkel is lehűthetjük magunkat. Gondoskodjunk a poharakról, evőeszközökről és a szalvétáról is.

3. Nagy ívben kerüljük el

Nagyon csábítóak a strandok mellett kirakott, felfújható játékoktól roskadozó árusok. Még otthon szerezzünk be néhány új, pár száz forintos vizijátékot, amivel aztán a strandon lepjük meg a gyerekeket. Amellett, hogy örömet okozunk nekik, több marad a pénztárcánkban is.

4. Pipáljuk a sorokat

Mindenkivel megeshet, hogy otthon felejtette a sapkát, törölközőt, naptejet vagy az úszószemüveget. Érdemes listát írni, és a sorokat pipálva pakolni, hogy minden bekerüljön a táskába, és ne kelljen ezeket drága pénzen újra megvásárolnunk.

5. Megtérül a befektetés

Nincs annál kellemesebb, mint napernyő alatt egy hűsítő limonádét kortyolgatni. A napozóágy és napernyő bérlése azonban drága mulatság. Jobban járunk, ha viszünk magunkkal egy összecsukható ernyőt vagy széket, így nem csak az árnyékról, de a kényelemről sem kell lemondanunk.

6. Kár lenne kihagyni

A legnagyobb élmények a csúszdákon várják a fiatalokat, ezért keressünk olyan strandot, ahol a belépőjegy árában benne van annak korlátlan használata. Ha mégis külön jegyet kell váltani hozzá, számoljunk utána, hogyan éri meg jobban: ha napijegyet vásárolunk vagy ha csúszásonként fizetünk.

7. Megéri használni

Ha a nyugat-balatoni térségben töltjük a nyaralást, a szálláshelyen kapott igazolással ki tudjuk váltani az adott település Tourinform irodájában a West-Balaton Kártyát, mellyel olcsóbban mehetünk strandra, múzeumokba, valamint a vízi eszközök és kerékpár kölcsönzéséből, a sétahajózás és a vacsora árából is kedvezményt kaphatunk. (forrás: www.west-balaton.hu) Hasonló akciók az ország többi strandjain is vannak nem csak turistáknak, helyi lakosoknak is. 

8. Év végéig átjárhatók

Bár a SZÉP-kártyával nem lesz olcsóbb a strandolás, de a családi kasszát kevésbé terheli, mintha készpénzből vásárolnánk. Szinte minden belföldi gyógyfürdő- és strandbelépőt fizethetjük vele, és ha megéheznénk, könnyen találunk olyan büfét vagy éttermet, ahol elfogadják ezt a fizetési módot.

9. Az örök klasszikus

Nem múlhat el nyár vízibiciklizés nélkül. A bevállalósak sup-ot, kajakot, kenut is bérelhetnek, persze ezek árát busásan meg kell fizetnünk. Sokszor jobban megéri, ha fél óra helyett egy órára béreljük a vizieszközöket, és ha törzsvendégek vagyunk, kérhetünk kedvezményt is.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss