Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 spórolós tipp, ami jól jön majd süteménysütéskor

default user icon
MME
Most, hogy még alaposabban meg kell néznünk, hogy mire, mennyit költünk, olyan spórolós, újrahasznosítós tippeket hoztunk, amiket sütéskor kiválóan lehet alkalmazni!
  1. A süteményhez és desszertekhez otthon is készíthetsz tortareszeléket: érdemes táblás étcsokoládét venni, és otthon lereszelni.
  2. Ha megpörkölöd a diót, mogyorót, ízük erőteljesebb lesz, ezért kevesebb is elég ugyanannyi süteményhez.
  3. A narancs héját a fehér húsától tisztítsd meg, majd a sárga részt szárítsd meg, apró darabokra törve kávédarálóban daráld finomra. Sokáig eláll, és sütemények készítésénél használható tetszés szerint.
  4. Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét – salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
  5. Megmaradt a tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.
  6. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesétéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.



  7. Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor "feljavíthatsz" vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!
  8. Madártejet megszaporíthatjuk kevés vaníliás pudinggal. Kevesebb tojásból, vagy maradék tojásfehérjéből is kiadós lesz!
  9. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szobahőmérsékletű konyhába.

Játssz a Mindmegettével! Válogass olvasóink legjobb nyári receptjeiből, szavazz a kedvenceidre, és nyerj 50 000 Ft-ot!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss