hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezt a 9 lekvárt elteszed, te leszel a nagyi büszkesége!

default user icon
MME
Nem igaz, hogy a befőzés olyan bonyolult feladat lenne. Néhány alapszabályt kell betartani, és kezdődhet a tartósítás - akár cukorral, akár anélkül. A jól végzett munka örömét pedig télen érezzük majd!

- Csak friss, hibátlan, ép, érett, de ne túl érett, jó minőségű gyümölcsből készítsünk befőttet, dzsemet, lekvárt. 

- Felhasználás előtt alaposan mossuk meg az alapanyagokat, és mossuk el a kellékeket is (üveg, kanalak, tetők stb.) Ha kis piszok, baktérium marad az üvegeinkben, megromlik a tartalma.

- Az üvegeket mossuk ki tiszta vízzel, öblítsük ki, és fejjel lefelé hagyjuk lecsepegni! Sose töröljük ki! 

- A tető alá nem kell celofánt vagy fóliát tenni. Egy-egy tetőt több éven át használhatunk, de mindig mossuk tisztára. Felbontáskor ne feszegessük késsel, mert utána már nem jól zár! 

- A tartósítás titka, hogy a lekvár a lehető leglassabban hűljön ki, ezért ha lezártuk az üvegeket, meleg helyre, szárazdunsztba tegyük, vagyis jól bugyoláljuk be pl. takarókba. 

SÁRGABARACKLEKVÁR KEVÉS CUKORRAL >>> 

CHIA MAGOS EPERLEKVÁR >>> 

VANÍLIÁS MEGGYLEKVÁR >>> 

MÁLNADZSEM >>> 

ÉDES NARANCSLEKVÁR >>> 

KÖRTELEKVÁR TARTÓSÍTÓSZER NÉLKÜL >>> 

SÜTŐBEN SÜLT SZILVALEKVÁR >>> 

ÁFONYALEKVÁR >>> 

EPERLEKVÁR >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss