hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 palacsinta, amit ki kell próbálnod, ha unod a klasszik kakaóst

default user icon
MME
Próbáltad már a sütőben sült finn vagy a szuperkönnyű japán felhőpalacsintát? Ha unod a hagyományos receptet, itt az idő megkóstolni pl. a venezuelai vagy a marokkói verziót, nem fogsz csalódni!

A palacsintát szinte mindenki szereti. Mi több, imádja. A gyerekek rajonganak érte, a felnőttek is boldogan falják, nem is csoda, hiszen a palacsinta egyszerű, mégis izgalmas fogás, ami rengeteg változatban kerülhet asztalra.

Hazánkban a hagyományos vékonytésztás verzió a legelterjedtebb, melyet aztán lekvárral, túróval, kakaóval, fahéjjal vagy mogyorókrémmel töltünk, és feltekerve fogyasztunk. De számtalan más út létzik, ha palacsintáról van szó, készíthetünk belőle tortát vagy egy komplett sós főételt, csíkozhatjuk, de süthetjük sütőben is.

Finnországban egészben sütik ki a tésztát, mint egy piskótát, a japán felhőpalacsinta valóban olyan könnyű, mintha felhőbe harapnánk, a marokkói palacsinta lyukas, mint az ementáli sajt, Venezuelában pedig kukoricaliszttel és csilivel készül a csemege.

Összeszedtünk néhány izgalmas palacsintareceptet, ha mást is kipróbálnátok a kakaós-lekvároson túl.

SONKÁS-KRÉMSAJTOS DUTCH BABY (SERPENYŐS PALACSINTA) >>> 

JAPÁN FELHŐPALACSINTA (SZUFLÉPALACSINTA) >>> 

SÜTŐBEN SÜLT FINN PALACSINTA (PANNUKAKKU) >>> 

CACHAPA, VENEZUELA JELLEGZETES PALACSINTÁJA >>> 

MAROKKÓI EZERLYUKÚ PALACSINTA (BAGHAREER) >>> 

SZIVÁRVÁNYOS PALACSINTATORTA >>> 

SÜTŐBEN SÜLT PALACSINTA >>> 

CSÍKOS PALACSINTA >>> 

SPENÓTOS PALACSINTA TEJFÖLLEL TÖLTVE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss