Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 jó tanács, hogy zökkenőmentes legyen a húsvéti vendégvárás

Húsvétkor bármikor betoppanhat egy locsoló, akit illik megkínálni valami finomsággal. Mutatunk néhány tippet, hogyan szervezzük meg úgy a vendégvárást, hogy közben ne legyen extra kiadásunk.

A húsvét az az ünnepünk, amikor nem feltétlenül tudhatjuk előre, mennyi vendéggel, locsolkodóval számolhatunk. S hogy semmiféle kellemetlen meglepetés ne érhessen, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az előkészületekhez.

Kövessétek a jó tanácsokat, és a húsvéti vendégvárás tökéletes lesz. Bevált tippek következnek!

1. Elő az ötletekkel!

Mielőtt elcsábulnánk a boltok dekorációi láttán, fontoljuk meg, tényleg szükségünk van-e rá. Ha szeretnénk feldíszíteni a lakást, keressünk a szabadban mutatós botot vagy gallyakat, és ebből készítsünk ajtó- vagy asztaldíszeket.

2. Nagyanyáink módszere

Szép tojásokhoz nem kell drága festékkészlet, hiszen mindent megtalálunk hozzá otthon. A narancssárgához használjunk pirospaprikát, rózsaszínhez céklát, kékhez vöröskáposztát, barnához vöröshagymahéjat.

3. Szívből adjuk

A kisebbek a nyúltól csokoládét és ajándékokat is várnak. Mi magunk is elkészíthetjük a meglepetést. Rengeteg barkácstipp található videómegosztó oldalakon, ami alapján akár papírsárkányt is készíthetünk.

4. Lapozzuk végig

Ne hagyjuk a hét utolsó napjára a bevásárlást, hiszen nem mindegy, miből mennyit találunk a boltok polcain. Kísérjük figyelemmel az áruházak promócióit, hiszen ilyenkor gyakori, hogy külön ünnepi újságot, szórólapot is kiadnak a boltok.

5. A minőség ára

Bár az üzletek akciókkal vannak tele, a sonkát, a tojást és a szezonális zöldségeket inkább helyi termelőktől szerezzük be. Így garantáltan jó minőségű és friss áru kerül az ünnepi asztalra.

6. Frissítő kortyok

Készüljünk könnyed frissítőkkel is, ha lehet, ne röviditalokkal kínáljuk a felnőtt locsolóinkat. Drága cukros, szénsavas üdítők helyett szörpökkel is kedveskedhetünk a vendégeknek.

7. Ital mellé

Praktikus olyan étellel készülni, amelyet két locsolás közben bekapkodhatnak a locsolók. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a csomagolt leveles tészta, amelyből pillanatok alatt süthetünk sajtos rudat vagy pogácsákat.

8. Pillanatok alatt

A nagyobb családi összejövetelre olyan menüt készítsünk, amit a vendégek érkezése előtt már csak ki kell venni a hűtőből, vagy rá kell melegíteni a sütőben. Így mi is részt tudunk venni a beszélgetésekben.

9. A pacsulin túl

Felesleges kölnire költeni. Nőismerőseink hálásak lesznek, ha bolti helyett pár csepp illóolajjal illatosított házi kölnivel locsoljuk meg őket.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss