Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 étel, ami belülről hidratálja a bőrödet!

default user icon
MME
Télen tapintásra és látványra is más a bőrünk. Megmutatjuk, hogy mit tehetsz a gyakori, kellemetlen tünetek: a bőrszárazság, és a viszketés ellen - helyes étkezéssel!

Kint hideg szél és mínuszok – bent meleg és száraz levegő: mindkettő a bőr ellensége. Sajnos a hűvös időben olyan jóleső hosszú, forró fürdő csak tovább ront a helyzeten, még inkább kiszárítja a bőrt. Valódi kellemetlenséget azonban a szűnni nem akaró bőrviszketés okoz, amely a test egészen kis területén, de nagyobb felületén is jelentkezhet. A viszketés hátterében állhat allergiás reakció, a legtöbbször azonban az ekcémát és a bőrszárazságot kíséri e kellemetlenség.

Lehet ekcéma!

Az ekcéma az egyik leggyakoribb bőrbetegség napjainkban. Jellemzője, hogy a száraz, viszkető bőr dörzsölés hatására megvastagodik, berepedezik, végül ki is sebesedik. Mindez nem csak kellemetlen, de fájdalommal is járhat. Az ekcéma kialakulásáért allergia vagy irritáció a felelős. Előbbi a szervezet túlzott immunválasza egy bizonyos anyaggal szemben, mely minden olyan esetben jelentkezik, amikor kapcsolatba kerülünk az adott allergénnel. Az irritáció ezzel szemben csak akkor erősödik fel, ha a szervezet a túl sok stressz, a túlhajszoltság miatt legyengült.

Így lesz szép és bársonyos

Ha gyakran száraz a bőröd, vagy allergiás, illetve ekcémás vagy, ne használj olyan kozmetikumokat, melyek adalékanyagokat, allergizáló összetevőket tartalmazhatnak.
1. Igyál minél több folyadékot (szénsavmentes ásványvizet, teát), hogy belülről hidratáld a szervezetedet – ez a bőrödön is meglátszik majd. 
2. Fűtési szezonban párologtass a lakásban! 
3. Az arc és a bőr ápolásához olyan készítményt használj, mely speciálisan a száraz bőrűek számára készült.

ÍGY LESZ SZÉP ÉS BÁRSONYOS

Ha gyakran száraz a bőröd, vagy allergiás, illetve ekcémás vagy, ne használj olyan kozmetikumokat, melyek adalékanyagokat, allergizáló összetevőket tartalmazhatnak.
1. Igyál minél több folyadékot (szénsavmentes ásványvizet, teát), hogy belülről hidratáld a szervezetedet – ez a bőrödön is meglátszik majd. 
2. Fűtési szezonban párologtass a lakásban! 
3. Az arc és a bőr ápolásához olyan készítményt használj, mely speciálisan a száraz bőrűek számára készült.

EGYÉL A SZÉP BŐRÉRT, MEGMUTATJUK, HOGY MIT! 
KIVI

Rengeteg C-vitamint tartalmaz. Mivel serkenti az emésztést, bátran beilleszthető a diétába is. Ha turmixot készítesz, tej helyett ásványvízzel keverd össze a gyümölcsöt, így nem lesz keserű mellékíze az italnak.

NARANCS

A többi citrusféléhez hasonlóan fontos téli vitaminforrás. Azt már kevesebben tudják, hogy sportolás után, illetve a nyári melegben ez a legjobb nedvességpótló a szervezet számára.

PARADICSOM

Igazi frissítő finomság, mivel 95% a folyadéktartalma. Gazdag magnéziumban, káliumban, kalciumban, vitaminokban és rostban.

Az egészséges reggeli megszépít! Olvass tovább itt >>>

DATOLYA

A fügéhez hasonlóan ebben is rengeteg kalcium, kálium, magnézium és vas van. Sportolás, edzés előtt kapj be pár szemet, hogy erőre kapj!

PADLIZSÁN

Kevés benne a kalória, magas víztartalma miatt mégis hamar telít. Nem beszélve arról, hogy kálium-, foszfor- és magnéziumtartalmának köszönhetően igazi ásványianyag-bomba! Mivel bármennyi olajat képes felszívni, inkább grillen vagy sütőben készítsd el.

KÖLES

Lúgosító hatású gabona. A benne lévő szilícium és vegyülete, a kovasav fontos szerepet játszik a a csontképzésben, valamint erősíti a kötőszövetet, a hajat, a körmöket. A főtt kölest keverd joghurtba, és ízesítsd gyümölccsel.

Egyél avokádót és tagadj le 10 évet! >>>

PAPRIKA

Sárga, piros, zöld, nyersen, őrölve vagy sütve-főzve: minden formájában kötelező eleme az egészséges étrendnek! Közismerten magas C-vitamin-tartalma mellett A-vitaminban is gazdag, így a bőr ellenálló képességét is növeli.

AVOKÁDÓ

A bőrszépítés legkedveltebb csodaszere, mert magas E-, B-, C- és A-vitamin-tartalmának köszönhetően segíti a sejtmegújító folyamatokat. Turmixolj össze egy nagyobb példányt natúr joghurttal, egy-egy csipet sóval, borssal, és már kész is a finom mártogatós!

3 hasznos szépítőszer a konyhából! >>>

VÖRÖS KÁPOSZTA

Gazdag élelmi rostokban, így hamar telít, ráadásul kiváló antioxidáns-forrás, ezáltal segít megakadályozni a rákos sejtek kialakulását. Próbáld ki: készíts salátát vörös káposztából és narancsszeletekből!

ALMA

Salaktalanító, méregtelenítő hatású, a vese és a máj működését is szabályozza. Egyaránt segít a hasmenés és a székrekedés enyhítésében. Az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú gyümölcsünk. Ha egy kis édességre fáj a fogad, csurgass egy kis mézet almaszeletekre, és szórd meg fahéjjal.

4 étel, amit minden nap enned kéne a szépségedért! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss