Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 érdekesség, amit tudnod kell a körtéről

default user icon
MME
A körte amellett, hogy nagyon finom, sok egészségügyi problémánál a segítségünkre lehet. Ugyan nem a legtöbb vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcsünk, mégis rengeteg dologra jó, ami az egészségünket illeti. Emésztőrendszerünkre gyakorolt jótékony hatása bámulatos, azonban ennél jóval több van benne, mutatjuk is.

Gyulladáscsökkentő

Legtöbb esetben gyulladásos betegségek gyógyítására használják, emellett az emésztőrendszer, és a légutak megbetegedéseinek kezelésében is hatékony segítség lehet.

Gyomor - és bélhurut problémákra is alkalmazható

Gyomor-és bélhurut esetén is javasolt a fogyasztása, segíti a gyógyulást. Gyomor és vesebaj esetén, az egyik legjobb természetes segítség.

Segítséget nyújt a változó korban

A benne található bór, kifejezetten jót tesz a nőknek a változó korban, ugyanis megakadályozza a menopauza utáni csontvesztést, és a csontritkulás kialakulását.

Csökkenti a koleszterint

Nagyon magas a pektintartalma, így csökkenti a különböző zsírok felszívódását, ezáltal a vér koleszterinszintjét is kedvezően befolyásolja.

Vértisztító

Vértisztító hatása is van, enyhíti a reumás fájdalmakat, erősíti az idegrendszert.

Szellemi munkát végzőknek ajánlott

A friss, nyers körte jótékony hatással bír az agyműködésre is, így ha megerőltető szellemi munkát végez valaki, naponta 1-2 körte elfogyasztása ajánlott.

A csecsemőknek elsőként adható 

A körte az a gyümölcs, amely a legritkább esetben vált ki allergiás reakciót, ezért a csecsemők számára elsőként adható gyümölcsök közé tartozik

Másnaposság ellen is hatékony lehet

Mielőtt alkoholt fogyasztanánk, érdemes meginnunk 2-3 deci frissen préselt körte levet, így nagyrészt elkerülhetők a másnaposság okozta tünetetek.

Csökkenti az elhízás esélyét

Bár a körte nem szűkölködik a cukortartalommal, mégis, rendszeres fogyasztása csökkenti az elhízás, a cukorbetegség és a szívroham esélyét.

6 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL A BIRSALMÁRÓL >>>

9 EGÉSZSÉGESNEK HITT ÉTEL ÉS ITAL, AMIVEL JOBB, HA ÓVATOS VAGY! >>>

7 OK, HOGY MIÉRT EGYÉL MINÉL TÖBB CÉKLÁT >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss