Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 isteni finom levesbetét, ha már unod a kenyérkockát

default user icon
MME
A hideg idő beköszöntével egyre gyakrabban kerül valamilyen krémleves az asztalra. Szeretjük, mert átmelegít és ráadásul laktató is – különösen, ha kenyérkockával fogyasztjuk. Ha némi változatosságra vágy, válassz más, izgalmasabb levesbetétet. Mutatjuk a mi kedvenceinket!

SÜLT BACON

A bacon ropogósra sütve új szintre helyezi a krémleveseket. Egy sárgaborsó-krémlevest nemcsak ízesebbé tesz, de a látványt is nagyon feldobja. Könnyen elkészíthető, húsimádóknak kötelező!

Sajt csipsz

Rendkívül egyszerű módja, hogy egy kis ropogós elemet adj a leveshez. Tíz perc alatt elkészíthető. A különféle sajtok ropogósra sütve nagyon finomak. A parmezán például sós íze miatt izgalmasabbá teszi az édeskés zöldségleveseket.

Grillezett sajtos szendvics

Egy kis csavar a népszerű klasszikus paradicsomlevesen: tálald mini sajtos szendviccsel! A gyerekek imádni fogják ezt a kombót, próbáld ki.

Alma

Kockára vagy vékony szeletekre vágva az alma nagyon finom levesbetét. Jól illik a sütőtökhöz és a zellerhez. Válassz fanyar, savanyú almát, de az extra ízélményhez mehet még a levesbe egy csipet citromlé is.

Zöldségcsipszek

Amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan finom a végeredmény! Egy finom sárgarépa-krémleves kelkáposzta vagy paszternák csipsszel egyedi és hihetetlenül jó ízű. A csipszet előre is elkészítheted.

perec vagy pogácsa

Legyen sajtos vagy burgonyás, köménymagos, mákos vagy napraforgómagos, a perec és a pogácsa tökéletes választás a meleg krémlevesekhez. Különösen a sajtleveshez és a brokkolikrémleveshez passzol. A meleg és krémes leves pogácsával akár kiadós főételként is megállja a helyét.

édes vagy sós Keksz

Csirkekrémleves, hozzá egy isteni omlós vajas keksz? Ha még nem kóstoltad, itt az idő, hogy kipróbáld. Nagyon finom és laktató. Persze ha idegenkedsz az új ízektől, maradj a jól bevált sós krékereknél. 

Tortilla 

Akkor érdemes kipróbálni, ha van otthon maradék tortilla, ami már kissé szikkadtabb, keményebb. Ilyenkor mehet a levesbe csíkokra vágva. De tortilla csipszet is készíthetsz: vágd a nyers tortillákat csíkokra vagy háromszögekre és bő, forró olajban süsd ropogósra. Minden krémeveshez jó választás.

Ajánljuk még:

 

 

 



Ezek is érdekelhetnek

Friss