hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 friss, ropogós Cézár saláta - nem csak diétázóknak!

default user icon
MME
A friss saláta, a lágy öntet és roppanós kruton hármasa adja meg azt a jellegzetes ízt, ami a Cézár salátában egyesül. Az alapreceptet persze kedvünkre variálhatjuk, mutatunk is pár népszerű verziót!

A Cézár saláta megalkotója az olasz származású Caeser Cardini, aki Mexikóban és az Egyesült Államokban üzemeltetett éttermeket. Caesar lánya, Rosa visszaemlékezései szerint apja 1924. július 4-én találta ki a salátát, miután tijuanai éttermükben gyakorlatilag mindent felfaltak a Függetlenség Napját a szesztilalom kötöttségeitől mentesen ünneplő vendégek.

Caesarnak abból kellett alkotnia, ami a konyhában maradt: római saláta, kenyérkockák, olívaolaj, Worchester szósz, fokhagyma, tojás, egy kevés citromlé és mustár került a tálba, tetejére pedig egy kis parmezánforgács.

Azóta a Cézár-saláta az egyik legnépszerűbb, számtalan bisztró és étterem étlapján szereplő saláta, aminek rengeteg változata létezik. Íme, a mi kedvenc receptjeink!

Az eredeti cÉZÁR SALÁTa>>> 

CÉZÁR SALÁTA>>> 

Egyszerű CÉZÁR SALÁTA PULYKAMELLBŐL>>> 

GYORS Csirkés CÉZÁR SALÁTA>>> 

HAMIS CSIRKÉS CÉZÁR SALÁTA>>> 

CÉZÁR SALÁTA NYÁRSON TÁLALVA>>> 

CÉZÁR SALÁTA JOGHURTOS-SAJTOS ÖNTETTEL>>> 

30 perces CÉZÁR-SALÁTA>>> 

MÉG TÖBB SALÁTA RECEPTET ITT TALÁLSZ! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss