Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 fogyókúrabarát nasi, amiből bármennyit megehetsz

default user icon
MME
Biztosan van neked is egy kis fiók az asztalodban, melyben a „boldogsághormonokat”, vagyis a nassolnivalót tárolod. A csábítás mindig hatalmas, ám a csoki és a csipsz nem az alakformáló hatásáról híres…. Viszont mutatunk 8 olyan nassolnivalót, amennyiből bármennyit ehetsz.

Mandula

Amellett, hogy serkenti az agyműködést, egy 2015-ben készült amerikai tanulmány szerint fogyasztása csökkenti a hasi zsírpárnákat és a szívbetegségek kialakulásának esélyét. A kutatás arra is rávilágított, hogy a mandula mérsékli az étvágyat, így nem várod farkaséhesen (és ettől idegesen) a következő étkezést. A zsírégetés serkentésére napi 30-35 szemet ajánlott elfogyasztani.

Almaszeletek

Természetesen a friss gyümölcsre gondolunk, nem pedig a szárított verziójára. Ez a „csodaszer” tele van rosttal, amelynek egyik jótékony hatása, hogy hosszabb ideig biztosítja a telítettség érzését. De sose hámozd meg az almát, a héjában van ugyanis a legtöbb tápanyag! Vásárolj néhány darabot, szeleteld fel, és tartsd a munkahelyed a hűtőben. Mivel hamar megbarnul, érdemes citromlevet csöpögtetni rá. Fokozhatja az egészséges élvezeteket, ha a cikkeket vékonyan megkened mogyoróvajjal, de vigyázz arra, hogy ne vidd túlzásba, mivel a mogyoróvaj tele van kalóriával.

Réparudacskák

Ennek a zöldségnek rendkívül alacsony a kalóriatartalma, de különösen gazdag rostban és tápanyagban, amitől diétád „szuperfegyvere” lesz. A megpucolt répát szeleteld fel kis rudacskákra, és ha épp nem eszel belőle, tárold egy lezárható műanyag dobozban. Sőt, ha bébirépákat veszel nassolni, a hámozással sem kell bajlódnod.

Sótlan pattogatott kukorica

A sótlan szót hangsúlyozni kell, ugyanis a mozis verzió tele van kalóriával, sóval, zsírral és cukorral, emiatt aztán fogyókúra alatt abszolút tiltólistás. A natúr pattogatott kukorica viszont alacsony energiatartalmú, ugyanakkor magas a rosttartalma: lelkiismeret-furdalás nélkül tömhetjük vele degeszre magunkat. De azért legyél óvatos, mert ha nem is hízlal, könnyen felpuffaszthat.

Áfonya

Ezek az édes, pici bogyók tele vannak C-vitaminnal, káliummal és rosttal. Egy körülbelül félcsészényi adag 40 kalóriát tartalmaz, így bűntudat nélkül majszolhatod. Ha épp nem fogyasztasz belőle, akkor tárold a hűtőben, így megőrzi a frissességét.

Étcsoki

Itt az idő tabukat döntögetni: a magas kakaótartalmú – legalább 70 százalékos – étcsokoládé igenis egészséges és alakbarát rágcsálnivaló. Az edinburgh-i Margit Királyné Egyetem tanulmánya szerint ugyanis kis mennyiségben fogyasztva remekül felturbózza az emésztést. Az étcsoki gazdag az ereket és a szívet védő flavonoidokban, valamint egyensúlyban tartja a vércukorszintet is.

Chiamag

Nagy arányban tartalmaz fehérjét, omega-3 és omega-6 zsírsavat, valamint kiemelkedő rosttartamának köszönhetően remekül hozzájárul a napi rostbevitel kielégítéséhez. Ám pont emiatt napi 15 grammnál (kb. 2-3 ek) többet nem szabad bevinnünk – vagyis csak nasinak ideális –, mert könnyen emésztőrendszeri problémákat idézhet elő. Ez azonban ne vegye el a kedvedet, hiszen a bőrünknek is tökéletes választás, mivel ez a „super food” egy amerikai tanulmány szerint öregedésgátló hatással is bír. Készíts belőle pudingot , vagy ízlés szerint dobd fel zsírszegény joghurttal és gyümölccsel.

Koktélparadicsom

Gondoltál valaha erre a pici piros szépségre, mint tökéletes nassolnivalóra? Hát akkor most itt az ideje. Ugyanis nemcsak finom az íze, de gazdag tápanyagokban, és kiváló gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, hála a benne található karotinoknak és a bioflavonoidoknak. Ezek támogatják a súlycsökkentésért felelős hormonok – mint például a leptin – működését, egyensúlyban tartva ezzel az anyagcserét és az étvágyat. Lehetőleg szobahőmérsékleten tárold, ugyanis a hűtőben tartva sokat veszít aromájából.

MÉG TÖBB DIÉTATIPPÉRT ÉS ÉLETMÓDTANÁCSÉRT KERESD A FANNY MAGAZIN LEGÚJABB SZÁMÁT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

6 NASI, AMIT ESTE 8 UTÁN IS MEGEHETSZ >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss