Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 filléres bőrápoló trükk a konyhából

default user icon
MME
Nem volt időd drogériába menni, de szükséged lenne egy tápláló habfürdőre? Esetleg egy 100%-ban természetes arcmaszkot szeretnél? Ebben a cikkben elmondjuk, hogy a kamrában található alapanyagokat, milyen szépségápolási praktikára használhatod.

Tisztító arcmaszkot varázsolhatunk otthon, amihez mindössze 1 evőkanál pürésített  főtt sütőtök, és fél tesákanál méz szükséges.

Kleopátra ápoló habfürdőjét és magunkévá tehetjük. Ehhez elég kihozni a konyhából három evőkanál mézet, amit félliter meleg tejjel keverjünk el. Ezt öntsük a fürdővízbe!

Illatos nyugtató habfürdőért sem kell a drogériába szaladni. Ehhez 4 dl kókusztejet keverjünk össze néhány csepp rózsavízzel.

Házi bőrradír, vagy ajakradír is készülhet a kamrában található alapanyagokból. Használj fel hozzá 3 evőkanál nádcukrot, és ugyanennyi olívaolajat.

Hajpakolás készülhet az avokádóból és a mézből is. Ügyelj az arányokra (1 db avokádó és 2 evőkanál méz), és keverd össze jól őket!

Házi izzadásgátlótkeresel? Három evőkanál sót keverj el, három evőkanál rozmaringolajjal. 

Egy nehéz napon vagy túl, és nyugtató, de egyben hidratáló arcmaszkot keresel? Ehhez szükséged lesz 3 evőkanál főtt zabpehelyre, 3 evőkanál joghurtra és 2 evőkanál mézre.

Puhító arcradírt készítenél? Hozz ki a konyhádból 3 evőkanál mandulát és daráld le. Öntsd bele két evőkanál joghurtba, majd egy teáskanál mézet adj hozzá!

13 HASZNOS TIPP, ÍGY SPÓROLJ A HŰTÉSSEL! 

ELLEPTÉK AZ ÉTELEIDET A MOLYOK? ÍGY SZABADULJ MEG TŐLÜK! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss