Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 tuti tipp, hogy a kanapéd újra ragyogjon a tisztaságtól

default user icon
MME
Hiába vigyázol rá, még a legnagyobb óvatosság mellett is könnyen összekoszolhatod szeretett kanapédat. A tisztításhoz azonban elég, ha néhány szabályt betartasz!

Portalanítás

Soha ne kavard fel a port! A kárpítozott bútorok ápolásánál ez a legnagyobb probléma. A piszok mindig megtelepszik a sarokban és a szövet mélyebb rétegeiben is, ezért hetente egyszer alaposan porszívózd ki! Minden egyéb tiszítás előtt ezt tedd meg, különben sáros lé keletkezik ha nedvesség éri a szövetet.

Varázsold újjá!

A fakó kárpit ismét új színeiben pompázik, ha áttörlgeted hideg, ecetes vízzel. Ha bátrabb vagy, ugyanezt megteheted savanyú káposztával, vagy annak levével. Ne felejtsd el utána vizzel átdörzsölni az egészet!

Bambusz

Vannak olyan bútorok, melyeknek keretei fából, vagy bambuszból készülnek. Ha megfelelően ápolod őket, sokáig hű társaid maradnak. A fonott részeket időnként - lehetőleg ne több évente - szappanos, vagy sós vízzel keféld át.

Folt ellen

Néhány foltot könnyen eltűntethetsz, ha sóval vagy burgonyaliszttel szórod be. Esetleg fújj rá borotvahabot, hagyd hatni egy kicsit, majd töröld át tiszta vízzel átítatott ruhával.

Szöszmösz

A kárpiton található szöszök eltávolításához mártogass ecetbe ablaktisztító kendőt, és könnyedén dörzsöld át vele a felületet. Az állatszőr könnyen eltávolítható egy ragasztószalag segítségével is úgy, hogy a kezed köré csavarod a ragasztós részével kifelé. Ezután laza kézmozdulatokkal könnyedén eltávolíthatod a nem kívánt kutya- vagy macskaszőrt.

Huzatban

A legnagyobb szerencséd a cserélhető huzattal rendelkező daraboknál van. Ezeket könnyen leveheted, akár mosógépben is kimoshatod. Ne szárítsd meg teljesen felhúzás előtt, így a kissé nedves szövet majd a bútoron fog kisimulni.

TORTILLA-KISOKOS, AVAGY ÍGY HASZNÁLD A KONYHÁBAN EZT A KÜLÖNLEGES LEPÉNYT >>> 

ÍGY KÜZDD LE A KARANTÉN MIATTI ROSSZ ÉRZÉSEKET >>> 

ÜLTESS FŰSZERNÖVÉNYEKET! 7 TIPP A GONDOZÁSUKHOZ ÉS FELHASZNÁLÁSUKHOZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss