Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 szuper trükk sóval, amire nem is gondoltál volna

default user icon
MME
Ahogyan a népmesében az öreg király, mi sem tudjuk elképzelni az ételeinket só nélkül. Ám nemcsak az ételeinkkel képes csodát tenni a sót. Olyan praktikákat mutatunk, amelyek miatt biztosan tartani fogsz otthon plusz egy csomag sót.

Zsírtalanítás

Biztosan előfordult már veled is, hogy sütés közben kifröccsent a zsír a tepsiből és a sütőd zsíros lett. Szórj sót a zsírfoltokra, majd ha kihűlt, könnyedén eltávolíthatod a zsírt. A nagyon zsíros edényeket pedig szórd be sóval és egy papírtörlővel dörzsöld át. Az eredmény: mintha új serpenyőd lenne.

Duguláselhárítás

Ha kellemetlen szagok jönnek fel a mosogatódból, vagy nehezen megy le a víz, akkor vedd elő a sót! Szórj a lefolyóba néhány kanállal, majd engedj rá forró vizet. 

Folttisztítás

Ha kifolyt a vörösbor a világos szőnyegre? Ne ess kétségbe. Amíg a vörösbor nedves, önts rá egy kis fehérbort, ez elhalványítja a színét. Majd egy hideg vizes szivaccsal jól dörgöld át és szórd meg sóval a foltot. Hagyd 10 percig állni, majd porszívózd fel.

Csészetisztítás

Bosszantó, amikor a legerősebb mosogatószer, vagy a gépi mosogatás sem tünteti el a csészéből a kávé-, vagy teafoltokat. A só erre is megoldás. Öblítsd át meleg vízzel a csészét,  majd a törlőruha egyik sarkát nedvesítsd be, szórj rá sót és tegyél rá egy kis mosogatószert is, és így dörzsöld át a csészét. 

Szivacstisztítás

A használt szivacsban nagyon sok baktérium lehet, így mielőtt teljesen elhasználódna, nem árt néha sós vízbe beáztatni. Ha 1-2 órára sós, hideg vízbe teszed a szivacsot, olyan lesz, mint új korában.

Tojásteszt

Egy egyszerű teszttel meggyőződhetsz arról, hogy a tojás, amit vásároltál, vagy, amit a hűtőben tárolsz már egy ideje, mennyire friss. Egy lábasba önts hideg vizet szórj bele sót. Ha a tojás friss, akkor lent marad az edény alján. Ha viszont feljön a tetejére, akkor előfordulhat, hogy már meg is zápulhatott.

Kávéízesítés

A kávéhoz legtöbbször cukrot és tejet adunk, így talán elsőre furcsának tűnik, hogy sóval idd a feketét. Állítólag, ha a kotyogóban túl erősre főzted a kávét, egy csipet só segít rajta, hogy ne legyen keserű.

6 FILLÉRES TRÜKK, AMI JÓL JÖN MOSÁSKOR >>>

7 ZSENIÁLIS KONYHAI TRÜKK, AMIT MINDENKINEK ISMERNIE KÉNE! >>>

MIRE JÓ A FOLPACK? 7 TRÜKK, AMI MEGVÁLTOZTATJA AZ ÉLETED! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek